Реклама / Ads
4| 4487 |07.09.2015 НОВИНИ

Цветанов: В смесените райони няма политика, а популизъм и сблъсък

.
Цветан Цветанов
Това, което трябва да направим в България е да не допуснем явлението СИРИЗА и ПОДЕМОС, каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на конференция под надслов „Бъдещето на политическите партии".
 
Цветанов, цитиран от Фокус, посочи, че популизмът е дал възможност да се развят тези партии, както в лявото политическо поле, така и в дясното. Цветанов обясни, че в Гърция са давани обещания, но когато е дошло времето за тяхното изпълнение, е станало ясно, че не може да се избяга от правилата на демокрацията. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ поясни, че в Европа младежката безработица е заплаха за много държави. „Има държави, където над 50-60% има трудова безработица“, каза той.

По думите му трябва да се преодолее популизмът с реална работа на терен. „Партията носи своята политическа отговорност за следващите избори“, посочи той и допълни, че на прага на местните избори политическите партии в своите изказвания залагат на популизма. „Малките партии, които залагат на популизма могат да обещават всичко, но да не свършат нищо. Точно за това разликата между ГЕРБ и другите партии, които се водят за системни е, че даваме обещания, които можем да изпълним“, заяви Цветанов. Той припомни, че преди 10 години решенията в София, са взимани от хора, които са имали икономически интереси.

„Когато държавата дава субсидия тя я дава за реален политически живот. ГЕРБ взима решението да участва самостоятелно на изборите, защото знаем, че когато заставаме зад кмет той ще носи отговорност пред обществото и когато той направи грешка, ние ще излезем и ще се извиним на обществото“, посочи Цветанов.

В смесените райони и в тези, в които живеят хора с нисък социален статус, трудно се прави политика – там популизмът е силно изразен, каза още Цветанов. По думите му е много е важно всяка една партия да бъде национално отговорна. Цветанов посочи, че присъствието на партиите трябва да се измерва с реалните резултати, които постига, както и по начина, по който е формирана тя. Той каза още, че в последните 10 години сме били свидетели на партии, които са се появявали преди изборите със сериозно присъствие в медийното пространство, силно финансиране и популизъм и допълни, че немалка част от избирателите не само в Европа, но и в България са се поддали на подобни формации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5870 |07.09.2015 Цветанов: Не трябва да допуснем явление като СИРИЗА . 2| 4444 |02.09.2015 Цветанов: Предстои съдбоносен сезон . 11| 5478 |25.08.2015 Цветанов: Удари часът за кмет от ГЕРБ и в Кърджалийско . 5| 5940 |18.08.2015 Цветанов: ГЕРБ е заделила 4 млн. лева за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads