Реклама / Ads
51| 5193 |02.05.2013 НОВИНИ

Цветанов: Станишев да каже защо няма сблъсък на платформи

.
Източник: Булфото
Нека на 12 май Станишев да каже - какво е направил за България и защо няма сблъсък на платформи в тази кампания благодарение на него.
 

Това заяви пред журналисти в град Дулово заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„ПП ГЕРБ е единствената, която дава смислени, национални, конструктивни и жизненоважни политики за развитието на регионите и държавата”, каза още Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще се стреми максимално да усвои средствата, предвидени в следващия програмен период 2014-2020 г., за да продължи създаването на условия за развитие на бизнес, земеделие и туризъм у нас. Това е, което партията предлага в своята предизборна програма.

Цветанов призова на 12 май да бъдат избрани най-достойните и тези, които могат да градят България и които имат воля да продължат напред. „Ние правим през цялото време точно това”, посочи той. Цветанов подчерта, че е много важно да има консенсус между опонентите по най-важните приоритети за България и отбеляза, че ГЕРБ е национално отговорна партия, която е за зачитане на свободите на българските граждани.

Бастионът на ДПС Дулово е превзет от ГЕРБ, заяви още пред препълнена зала в читалището в град Дулово Цветанов. Несъстоятелно е да се говори за етническо противопоставяне в страната и нека тази тема да бъде затворена страница за България. ГЕРБ знае, че е трудно да се прави политика в смесени райони. Извървеният път е труден, защото малко хора имаха смелостта да поемат отговорност да правят политика с ГЕРБ", подчерта Цветанов и отправи благодарност към всички, които са дали своя вот Дулово да има кмет от ГЕРБ.

По думите му ПП ГЕРБ гарантира перспектива и равен старт за всички и това я прави различна от опонентите. „Вие сте много достойни хора и трябва да знаете, че ГЕРБ е национално отговорна партия, която дава шанс за всички можещи и знаещи", посочи Цветан Цветанов и категорично заяви „не" на омразата, компроматите и противопоставянето. „Нека на агресията да се отговаря с политически решения, които да стигат до всички. Нека хората да се възползват от конституционното си право и да гласуват по съвест, и то за този, който милее за страната.

ГЕРБ ще работи за реализиране на проекти във всички сектори на земеделието - зърнопроизводство, зеленчукопроизводство, овощарство, тютюнопроизводство, животновъдство, пчеларство. Наука, иновации и образование са нещата, които вълнуват българите и също са заложени в програмата на партията", обясни Цветан Цветанов.

На среща с граждани на град Тервел Цветанов посочи, че в тези 4 години на управление на ГЕРБ са положени основите и нещо е започнало да се гради в България. „Всички сме свидетели на съсипването на икономиката и селското стопанство през последните 20 години. Време, в което никой не е поел политическа отговорност и наказателна такава. За ГЕРБ беше важно да отговорим на очакванията на хората, но това е много трудно, в условията на тежка финансова и икономическа криза", отбеляза Цветанов.

По думите му за четирите години на управление, ГЕРБ е спечелил доверието на Брюксел, след като при предходното управление еврофондовете са били спрени.

„ГЕРБ гради инфраструктура и ще продължи това, за да привлича инвеститори, да подпомага общини. Досега ГЕРБ е работил съвместно с местната власт и НСОРБ, и това ще продължи и занапред. Без пътна инфраструктура, не може да се развива земеделие, туризъм и въобще икономика", подчерта Цветан Цветанов. Според него ако не беше спечелено доверието на Европейския съюз и не бяха усвоени 38 процента от европейските средства, България щеше да остане държава без перспектива.

„Управлението на ГЕРБ съвпадна със световната икономическа криза, която е с особен фокус в Европа. В Испания има 6 милиона безработни и над 50% безработицата сред младите хора, а във Франция безработните са 3 200 000 души. Виждате какво се случва в Гърция и в Кипър. Доста нестабилна е политическата ситуация и в Италия", коментира заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

„В политическата надпревара сега в страната няма платформи, има само обединяване срещу ГЕРБ, защото желанието е да бъде върнато статуквото от последните 20 години. Думата битка не е много удачна за политика и е важно в предизборната кампания да се каже какво е направено и какво ще се върши занапред. За нас, като партия, е важно да има тази избирателна активност, която да даде реалната представителност в българския парламент", посочи Цветан Цветанов.

По думите му е неприятно, че опозицията е заложила в предизборната кампания на компромати и на силните атаки в посока силните фигури в ГЕРБ. „Виждате, че цялото тяхно говорене е срещу Цветанов и Борисов. Защо? Защо не казаха какво направиха и какво предлагат?", попита Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5040 |02.05.2013 Сергей Станишев: След изборите ще стартираме форуми с гражданско участие . 120| 5104 |02.05.2013 Цветанов: Предстоящата победа озлобява още повече опонентите ни . 17| 4829 |02.05.2013 Цветанов: ГЕРБ спечели доверието в Европа . 29| 4987 |01.05.2013 Станишев: Нашата кауза е България на промяната, в която всеки човек има възможности и достойнство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads