Реклама / Ads
6| 5112 |22.11.2013 НОВИНИ

Цветанов свидетелства по "Авиоотряд 28": Добре режисиран сценарий

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Цветан Цветанов беше разпитан във Военноокръжната прокуратура като свидетел за "Авиоотряд 28", транспортните средства на Българската армия и полетите на властта, малко след като получи и трето обвинение за длъжностно престъпление.
 

Бившият министър на вътрешните работи остана там около час, а след това обясни пред журналисти, че е дал показания. По думите му всички полети, извършени с правителствения авиоотряд, са били със служебни цели.

Цветанов не посочи дестинациите, като каза единствено, че три от полетите са били в страната и един в чужбина.

Бившият министър смята, че мястото на "Авиоотряд 28" е в Министерството на отбраната и се аргументира, че само по този начин можело да се постигне оптимално използване на държавната авиация.

Цветанов коментира, че случващото се е „добре режисиран сценарий“. „Имаше едни твърдения от председателя на комисията за "Авиоотряд“-а г-н Лаков, който каза, че е пътувано до Финландия и аз съм бил в „кюпа”.

Станах и отговорих аргументирано, че когато съм пътувал до Финландия, сме икономисали средства на републиканския бюджет, защото в делегацията съм пътувал както аз, така и зам.-министър, директорът на "Международно сътрудничество", директорът на "Гранична полиция", и сме отишли за 5 часа да проведем тези работни срещи и сме се върнали веднага“, обясни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ се обърна към журналистите да изчислят, колко би струвало на бюджета, ако трябваше да се купят билети за полет с прекачване до Хелзинки и да бъдат направени разходи за хотел.

„Всичко това е поредният опит за внушение и манипулация и дискредитиране както на ГЕРБ, така и на лидера Борисов, на мен, и на всички останали членове, които са фактори в политиката на България. Това е добре режисиран сценарий, който ние вече изживяваме в последните няколко месеца”, категоричен е Цветанов, но не уточни кой е авторът на този сценарий.

Той изрази съжаление за това, че бивши негови колеги от МВР, с които е работил по знакови акции, "вече ги разкарват по съдилища". „Искам да се извиня на колегите, че изисквах много от тях, за да се борим с организираната престъпност, а сега голяма част от тези колеги ги разкарват по съдилищата и прокуратурите", коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Говорителят на военната прокуратура Елин Алексов съобщи, че бившият премиер Бойко Борисов вече е разпитван като свидетел по това дело. Разследването било в напреднала фаза и показания ще бъдат взети от всички, които са ползвали военнолетателната техника. Алексов не уточни срещу колко и кои лица се води разследването, като заяви само, че това са хора с военни длъжности. Той не прогнозира кога прокуратурата ще внесе обвинителен акт в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7342 |22.11.2013 Менко Менков пред Фрог нюз: Забраната на Цветанов е заради жалбата ни в Страсбург . 76| 5002 |22.11.2013 Цветанов съди България в Страсбург . 66| 5377 |22.11.2013 Цветанов: Очаквам и четвърто обвинение към мен . 64| 5694 |21.11.2013 Обвиняват Цветанов, че ощетил бюджета на МВР с 50 000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads