Реклама / Ads
32| 5975 |14.02.2010 НОВИНИ

Цветанов: Трактора е вграден в държавата от мафията

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
„Мафията си е внедрила човек в държавата”, каза министър Цветан Цветанов в предаването "На четири очи" по повод влизането на Алексей Петров в службите за национална сигурност.
 

Всичко, което се случва е прах в очите. Неговото влизане става със заповед на Никола Филчев при вътрешен министър Георги Петканов, заяви Цветанов. Когато е трябвало да бъде изнесен от ДАНС, пак Петканов се е намесил това да не се случи. Имаше конфликти между Петканов и Борисов точно заради тези политически назначения, каза минстърът.

„Аз не съм чувал Алексей Петров да изказва своите политически пристрастия", оповести Цветанов, като допълни, че е знаел само за симпатия на Трактора към РЗС. По думите му Яне Янев също е трябвало да оцени направеното.

Според вътрешния министър твърденията, че премиерът не е бил информиран, са спекулация, тъй като Бойко Борисов е знаел абсолютно всичко, което се върши. Цветанов изрази задоволство, че министър-председателят не е спирал нито една акция.

Имало едно дело по разработката „Бизнесмени”, което е било във Военна прокуратура, като сега се разяснява защо е там. В това дело се говори за психически и физически тормоз на Алексей Петров над лица, на които е взето имущество. Имало взрив пред дома на жалбоподателя, а вместо към Алексей Петров, се е действало срещу човека подал жалбата, коментира още Цветанов. Той отказа да спомене името на потърпевшия, но каза, че много хора вече зная кой е.

На въпрос има ли трупове в „Октопод”, министърът отказа да отговори, за да не кажат после, че е излъгал.

„Някои от свидетелите поискаха среща с мен, за да ме гледат в очите и да разберат, че това не е пушилка, а ще се работи”, каза Цветанов. Хората знаели колко е силен навсякъде в държавата Алексей Петров.

Алексей Петров намерил приближеност и в кабинета на Станишев, каза гостът в студиото. Цветанов не смята, че публикацията на вестник „Галерия”, която призовава за арест, е теч на информация. "По този случай са работили 10 човека.", констатира вътрешният министър.

Вицепремиерът отрече да има връзки между Наглите и Октопод, освен свързаността между отделни лица, които са участвали и в двете групи. За пример беше даден Антон Петров – Хамстера. „Действията на Хамстера не са извършени без Алксей Петров, в тези организации е нямало солови акции", категоричен беше вътрешният министър Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6886 |14.02.2010 В. Сидеров: Костов да проговори за Трактора . 20| 8688 |13.02.2010 Заглавие скара Темида с адвокат на Трактора . 28| 6971 |13.02.2010 Станишев поиска разпечатки на Трактора . 25| 13116 |13.02.2010 Арлин Антонов: Кой направи Трактора офицер под прикритие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads