Реклама / Ads
20| 4733 |08.12.2014 НОВИНИ

Цветанов: Не е трябвало да правя емоционални изказвания

.
Цветан Цветанов
Решението за съдия Ченалова може да бъде взето само от ВСС, каза по БТВ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Законодателната намеса става в българския парламент, но си има сезиран компетентен орган - ВСС. Не съм виждал г-жа Ченалова никога на живо, добави той.
 
Френският посланик каза това, което и аз съм казвал многократно под една или друга форма и затова днес бера плодовете от това - имам съдебни дела, добави Цветанов. Докато не приключат делата, не бих могър да коментирам.

Правосъдният министър трябва да бъде подкрепен, призова Цветанов. Той не трябва да остане сам, защото тогава целият апарат ще се стовари на главата му. ПГ на ГЕРБ ще подкрепи реформите, обеща Цветанов.

България изостана много в извършването на реформи в съдебната система през последната година и половина. В последния доклад от ЕК, който излезе през есента на 2012 година за България, бе решено следващият такъв да бъде на 18 месеца. За Румъния продължи да излиза доклад на всеки 6 месеца. За голямо съжаления северната ни съседка ни изпревари, защото ние година и половина се лишихме от възможността да имаме ясен мониторинг, който да дават обективната оценка за състоянието на българската съдебна система, посочи Цветан Цветанов.


Готов съм да се видя с Мирослава Тодорова и да й се извиня. Има дело, защото тя се почувствала засегната. Имал съм и по-емоционални изказвания, които може би не е трябвало да правя като вътрешен министър. Бих говорил с нея, за да постигнем консенсус. Не се съмнявам в нейната компетентност, каза той.

Не съм предложил аз Слави Бинев за председател на Комисията по култура, обясни още той. На БСП, на ДПС, на Атака била предложена Комисията. АБВ имали 1 председателска комисия; РБ - получили - 5; накрая се установило, че ПФ имат 2 комисии, но поискали - трета. Поискали еврофондовете, но от ББЦ отказали и така тази останала за ПФ, изреди Цветанов. Сега единственият възможен вариант е ПФ да даде отговор на днешната ситуация; оттегляне е възможно, ако стане по негово желание, ако ПГ го оттегли или той напусне ПГ на ПФ и те предложат друга кандидатура.

Всички депутати са в правото си да участват във всички комисии, добави още той. И добави, че цялото управление ще мине под напрежение, защото конструкцията била такава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4508 |05.12.2014 Аврамов: Стига с проекти, които правят България транзитна територия . -3| 5544 |28.11.2014 Спортният министър: Мисията ми е да правя реформи . 2| 6783 |28.11.2014 Вучков: Съкращенията в МВР няма да оправят финансовото му състояние . 11| 5604 |27.11.2014 Цветанов: ДАНС участва в срива на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads