Реклама / Ads
101| 6874 |19.03.2012 НОВИНИ

Цветанов: Да не се връзваме на евтини номера, че Трайков бил борец за правда

.
Цветан Цветанов
Спекулациите са несъстоятелни; никой не го е натискал, подчерта вицепремиерът. Според него Д. Добрев с нищо не отстъпвал на експертизата, която има Трайков. Нашите опоненти са част от реализирането на монопола, за който говорят те сега, обясни той.
 

Тр. Трайков обиди много ПГ на ГЕРБ с изказването, че нямал никакво отношение към партията, а той беше избран с тази подкрепа и мощността на групата и кабинета, а когато кредитът на доверие се изчерпа, той си тръгва, каза по ТВ 7 вицепремиерът Цв. Цветанов. Според него не трябвало да се връзваме на евтините номера, че Трайков бил борецът за правда и свобода и някой го е натискал за друго; спекулациите са несъстоятелни, подчерта той. Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви, а в конкретната вечер, когато се взе решение за отстраняването на министрите, имаше и телефонен разговор лично с премиера, обясни още Цветанов.

С какво Д. Добрев отстъпва на експертизата, която има Трайков, попита Цветанов. Добрев е провеждал множество срещи с хората, лично ги е гледал в очите и има личен ангажимент към хората, които са го избирали, затова ще е по-силен министър, прецени вицепремиерът. Това било припокриване на експертиза и политически ангажимент. Същото се отнасяло и до Десислава Атанасова, тя знаела всички тънкости, проблеми и конфликти. Здравеопазването има нужда от спокойствие и диалог, каза Цветанов.

Нашите опоненти са част от реализирането на монопола, за който говорят те сега, каза Цветанов. Той напомни, че по времето на Ив. Костов е приватизиран Лукойл. Дали това беше най-добрата сделка, кой понесе отговорността за безотговорната и цинична приватизация, извършена в страната, попита той.

Премиерът много ясно каза, че няма да има българо-руски проект за АЕЦ "Белене", каза Цветанов.

По повод скандала с австрийския лобист Хоегер, Цветанов каза, че истината трябва да излезе. Когато преведохме 1 милион за с. Бисер, видяхте ли реакцията на БСП и на Ив. Костов, попита той. Анкетната комисия щяла да установи откъде са платени парите за лобиста и имало ли подизпълнители или не. Българските граждани трябва да знаят дали са харчени пари безцелно. Ако е бил изчистен имиджът на страната, нямаше да има спрени фондове каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5993 |17.03.2012 Цветанов: Оставката на Драшков е негово решение . 39| 5981 |12.03.2012 Цв. Цветанов: 299 тартори на престъпни групи има у нас . 31| 6962 |07.03.2012 Юруш на евтини яйца от Сърбия и агнета от Гърция . 70| 8550 |06.03.2012 Цветанов: Не съм вадил томаховка срещу съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads