Реклама / Ads
18| 4947 |02.04.2010 НОВИНИ

Цветанов: Всеки е невинен до издаване на присъда

.
Според Цветан Цветанов само издадена присъда доказва вина по дадено обвинение
Всяка една операция може да тръгне в различна посока, до момента на задържането не знаем какви действия може да предприеме лицето, коментира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред БНР акцията на МВР по арестуването на екс-военния министър Николай Цонев.
 

Докато не бъде задържано едно лице ние може само да предполагаме само, че той е без оръжие, но винаги може да бъде и с оръжие, заяви той. Щом един военен министър е в състояние в цялото си съзнание да манипулира съдебен процес, то той е в състояние да направи всичко, което да възпрепятства правоохранителната система, добави Цветанов.

На въпрос дали споделя репликата на Роман Василев: “Ти си абсолютен престъпник и като всеки престъпник на земята”, Цветанов каза, че за него всеки е невинен до издаването на присъдата. 

Вътрешният ни министър коментира, че в България и полицаите, и прокурорите са повече изнервени, защото техният денонощен труд понякога се погубва заради такъв съдия, който отсъжда в полза на повечето пари. Когато има полицейска проверка и се осигурява необходимият безпрепятствен достъп на влизане, естествено, че не се оказва нито сила, нито допълнителни физически действия, заяви Цветанов.

Все още не е внесено искане от Софийска градска прокуратура за постоянното задържане на бившия министър на отбраната Николай Цонев, заяви меджувременно градският прокурор на София Николай Кокинов.

Искането трябва да бъде внесено в рамките на 72-часовото задържане, което изтича в неделя, Великден. В съда искането ще влезе, когато бъдат готови мотивите по него. До тогава прокуратурата трябва да поиска арест и за другите двама задържани при вчерашната акция на полицията - бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов и съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров.

Тримата ще бъдат обвинени за предлагане на подкуп на длъжностно лице, за което законът предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода и до 15 000 лв. глоба.

Искането на прокуратурата ще бъде внесено за тримата заедно, тъй като се касае за едно дело. 

Frognews.bg припомня, че само трима от общо 43-ма съдии в  Софийския градски съд не си направиха отвод за гледането на мярката за неотклонение на техния колега Сантиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5135 |01.04.2010 Борисов моли всеки да си гледа къщичката . 20| 5189 |01.04.2010 Цв. Цветанов: Общинските съвети по места са търговски дружества . 16| 5441 |29.03.2010 10 г. затвор за Николов, Стойков - невинен . 15| 5802 |22.03.2010 Цветанов: ДПС смятат, че НЕК не е държавна компания?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads