Реклама / Ads
36| 5496 |20.04.2013 НОВИНИ

Цветанов заподозря опит за отстраняването му

.
Източник: Булфото
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разпозна зад разследването срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров „опит за отстраняване на едно от силните лица в ГЕРБ”, визирайки самия себе си.
 

Това, което се случва, е абсолютно тенденциозно, смята бившият вътрешен министър, който обяви, че до края на кампанията очаква "какво ли не още". Според него БСП имат огромен интерес да разбият структурите на службите в България.

„Всичко това, което се вади в момента, е с една-единствена цел – политически да се търси някаква форма за отстраняването на едно от силните лица в ПП ГЕРБ в мое лице”, заяви в Дупница Цветанов, цитиран от агенция „Фокус”.

В момента Станишев направи всичко възможно, за да дискретитира българските служби и реално да стане говорител на организираната престъпност, смята Цветанов.

Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи каза, че такъв сценарий съвпада с очакванията на организираната престъпност. „През всички тези години си навлякох доста гнева на тези, които бяха задържани, някои бяха осъдени на доживотни присъди, без право на замяна”, аргументира подозренията си Цветан Цветанов.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ направи аналогия между случая със Станимир Флоров и този от 2008 г., при който разследваният за трафик на кокаин Евелин Банев – Брендо, се сдобива с доклад на италианските карабинери за престъпната си дейност.

„Защо прокуратурата не направи всичко възможно, за да видим как в 2008 г. в Евелин Банев се е намерил докладът на службите и как е стигнал до него? Да чухте някъде да е образувано досъдебно производство, да се прави нещо в тази посока?” попита Цветанов с препратка към разследването на прокуратурата срещу Флоров, започнало заради получените в държавното обвинение копия от секретни документи.

Според информацията в тях Флоров на два пъти е попадал в разработки на бившата Национална служба сигурност (НСС), която в момента е част от ДАНС.

През последните 4 години се видя истинската ефективност на тези служби с евроатлантическото партньорство, коментира бившият вицепремиер. Давам за пример - 18 отвличания – някой да искаше оставка на Миков, някой да говореше за оставка на Станишев? 2009 г. септември месец първо отвличане в моя мандат, декември, задържана групата "Наглите" и оттогава знаете, че повече отвличания нямаше. "Килърите" - много важно дело, едно от лицата беше съветник по спортните въпроси в Коалиция за България в 41-вото Народно събрание. Затова започнаха да говорят за полицейщина и че МВР се е превърнало в някакъв политически орган, каза Цветанов.

Той настоя прокуратурата да покаже същата бързина и към кредитните милионери, което било желание и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Никой не говори за кредитните милионери, които бяха обявени. Това са хора, които взеха кредити по милиони левове, при хиперинфлацията вложителите изгубиха парите си, а тези олигарси, създадени точно от тези политически партии, успяха да си ги защитят. Някой да говори за милионите, които бяха откраднати, да говори за досъдебните производства?", каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5169 |20.04.2013 Задържаха втория заподозрян за атентата в Бостън . 47| 5398 |18.04.2013 Станишев: Борисов се страхува да се освободи от Цветанов . 27| 5279 |18.04.2013 Европарламентът любопитен за подслушването в България . 71| 5809 |18.04.2013 Цветанов: 18 отвличания за 2,5 години и никой не поиска оставка на министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads