Реклама / Ads
8| 4270 |09.07.2010 НОВИНИ

Цветанов защити МВР след нападки за немарливост

.
Полицията прави всичко, което е необходимо по случая с убийството на 24-годишния Борислав Райнов в столичния квартал „Овча купел”, каза министър Цветанов в кулоарите на парламента.
 

Той подчерта, че са иззети допълнителни веществени доказателства за установяване на причината за евентуалното настъпване на смъртта на момчето. Задържан е бил човекът, нанесъл прободна рана на младежа. Вследствие от аутопсията обаче се установило, че смъртта е настъпила не от кинжалния удар, а от мозъчно-черепна травма. "Чакат се резултатите от сравнителния анализ на ДНК. Назначена е проверка по тезата на близките на убитото момче, че на местопроизшествието е имало полиция и за това, че линейката е пристигнала с голямо закъснение. Проверката ще приключи до понеделник или вторник. МВР няма подобна версия, която се лансира от близките. Трябва да извършим проверка, за да установим действително дали това е така. Поне от първоначалните данни, които са постъпили, полицията е действала съгласно указанията и възможностите на съответното място”, заяви Цветанов.

Относно задържания при полицейската акция в квартал „Захарна фабрика” Цветанов каза, че той е със 158 висящи дела. Вътрешният министър коментира: „Това са неща, които се случват в нашата правова държава. Това, което се стремим да направим е подобни лица да бъдат задържани, когато са обявени за общодържавни и се надявам, че след неговото задържане, той ще бъде там, където му е мястото. Аз твърдо стоя зад служителите, които изпълняват ежедневните си служебни задължения”, коментира вицепремиерът.

Попитан как си обяснява отсъствието на президента Георги Първанов на честването на 20-годишнината от 7-то велико Народно събрание Цветанов каза, че е разбрал от журналистите, че държавният глава е във Варна и предполага, че си почива.

Frognews.bg припомня, че вчера държавният глава беше в Спортната зала на морската ни столица, където изгледа волейболния мач между отборите на България и Бразилия. Предполага се, че най-вероятно Първанов ще присъства на втората среща между отборите, която е тази вечер от 19:00 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5619 |08.07.2010 Цветанов с акция "Златарите", докато в НС мъдрят новия бюджет . 8| 4570 |08.07.2010 Цв. Цветанов: Пречистването е естествен процес за партията . 0| 5955 |07.07.2010 Цв. Цветанов: Операция "Огнярите" спря схема за източване . 3| 4824 |02.07.2010 След ДКЕВР депутати орязаха и КЗК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads