Реклама / Ads
26| 6327 |27.09.2020 НОВИНИ

Цветанов зове за предсрочни избори при учредяване на новата си партия

.
Около 800 души се събраха на учредяването на новата партия Източник: Фрог нюз
С призив за предсрочни избори започна словото си Цветан Цветанов към своите поддръжници. Те се събраха на учредителното събрание на своята политическа партия ”Републиканци за България”. Цветанов изтъкна, че представителността на настоящия парламент е изчерпана.
 

Цветан Цветанов беше избран за председател на партия "Републиканци за България". Негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго и бивш собственик на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти.

 

В слово пред учредителите Цветанов обеща, че "републиканците" няма да бъдат водаческа партия. "Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да бъде подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет", обяви той, цитиран от "Сега".

 
В тази връзка Цветанов обяви, че бъдещият председател на партията не трябва да остава на поста за повече от два мандата.

На нападките на бившите си съпартийци от ГЕРБ, че се е превърнал в рупор на държавния глава Румен Радев, Цветанов отвърна: "На президентската институция – да, но различията, които съм имал с президента, са много ясни."

 

Любопитното беше, че политикът постави особен акцент на българите в чужбина, на които обеща в края на следващия управленски мандат електронно дистанционно гласуване, за да разполагат със сигурна възможност да участват на избори. Наблегна и на това, че сред учредителите е Иван Анчев - генерален консул на България в Чикаго, чийто мандат е приключил само преди два дни. "Това е нещото, което да покажем на обществото – знаещите и можещите участват в този проект. Най-важното е, че тук има хора, които се върнаха от чужбина, за да подкрепят "Републиканци за България"", похвали се Цветанов.

 

"Искаме да имаме справедливост и съдебна реформа, която да съответства на обществените очаквания. Не да има притеснения за репресивни действия от определени институции или превземане на бизнеси на хора", изтъкна политикът.

По отношение на програма на партията, която ще се позиционира в център-дясно, той заяви, че очаква предложения от всички свои съмишленици - като за целта сайтът на "републиканците" ще се превърне в платформа, на която да се събират идеи за различните секторни политики.  Цветан Цветанов обяви, че председателят на "Републиканци за България" ще има само по два мандата, ако бъде преизбран. 

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5279 |27.09.2020 Цветан Цветанов учредява нова партия ”Републиканци за България” . 8| 5369 |25.09.2020 Петиция зове: Върнете достъпа на журналистите до депутатите в НС . 62| 13107 |25.09.2020 Цветан Цветанов: ГЕРБ не пипаше по списък от ДПС горските в страната . 35| 8292 |20.09.2020 Напусналата ГЕРБ Джема Грозданова: Необходими са предсрочни избори, за да дойде ново доверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads