Реклама / Ads
11| 7630 |29.09.2013 НОВИНИ

Цветелин Кънчев: Срамуваме се от Цар Киро

.
Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев Източник: Булфото
Историята за Цар Киро идва още от статия във вестник „Работническо дело” от 1988 г. Образът му беше затвърден от медиите в годините на демокрацията. И на мен ми бяха преписали титлата „дон”, но аз я подарих на едно момче.
 

Това каза лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев в студиото на „Всяка неделя” по Нова телевизия. През същата тази 1988 година Кирил Рашков беше осъден на 15 години затвор за незаконна търговия със сребро и електронни часовници. Петър Младенов го амнистира през 1991 година и оттогава започна медийното му възвеличаване като “цар”.

При циганите има една поговорка, че всеки мъж е цар в собственото си семейство. Всъщност, в статията на “Работническо дело” той бе наречен наследник на цар Гого, а те са от различни родове и това е чиста лъжа. Цар Гого е легендарна фигура, бил е кмет на 9 села и преди и след 9 септември 1944 година, твърди ромският лидер, докато Рашкови нямат нищо общо с него.

Зад гърба на Кирил Рашков стоят държавници, които провокираха в него едно чувство за недосегаемост. По думите му бившият премиер Иван Костов „разтребил трасето пред Рашков", след като елиминирал самия Кънчев от ръководството на циганите в България. Самият Костов имаше нужда от тяхната подкрепа, не само в Плевен, уточни Кънчев.

Аз мога да пия ракия в пластмасова чаша с таксиметърджии и шлосери, а тяхното семейство защо не може, даде пример Цветелин Кънчев за разликата между него и Кирил Рашков. На бай Киро обаче никой не може едно да му отрече – има много точен бизнес нюх.

Кирил Рашков е изявен антикомунист, той е с дясно мислене и затова никога не е имал подкрепа в нашата общност, заяви Цветелин Кънчев. Затова той няма подкрепата на нашите хора, които са повечето бедни и с ляво мислене.

Никой не стои зад него от нашата общност, даже се срамуваме, защото той резели цялата ни каста. Нито златният трон се оказа златен, а университетът Кеймбридж се оказа гръцки затвор. Цветелин Кънчев посъветва Рашков да не се връща в Катуница и подчерта, че там сблъсъкът грешно е наричан етнически, а не социален, тъй като срещу семейство Рашкови се вдигнали и други цигани.

Евророма никога не са давали пари, за да купуват гласове. Другата партия у нас, която прави така, е БСП, твърди ромският лидер. Според него, той няма нужда да купува гласове, защото неговите хора гласуват по съвест, независимо, че взимат пари от други.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 130| 12402 |23.08.2013 Цветелина Бориславова купи хасиендата на Кюлев с 500 дка лозя край Мелник . 6| 6210 |17.07.2013 Калин Георгиев пази парите на Цветелина . 30| 8085 |16.07.2013 Калин Георгиев станал директор в банката на Цветелина Бориславова . 13| 5479 |20.03.2013 Цв. Кънчев: Като съдят цигани, ги съдят така, че да не видят бял ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads