Реклама / Ads
2| 5683 |12.03.2011 НОВИНИ

Ал. Цветков: КЗК ще проверява дали има картел при продажбата на горива

.
Ал. Цветков
Заплатите в железницата няма да се намаляват, но трябва да се редуцира броя на хората. Това не означава 30 процента съкращения. БДЖ няма да увеличава цените на билетите, тъй като използва електроенергия и ще бъде по-конкурентноспособна.
 

Поне 500 души навършват пенсионна възраст в двете дружества, каза министър Цветков в предаването Седмицата по Дарик. Ако не се назначат нова хора на техните места, това означава поне 1000 места, така няма да има съкращения. Има и естествено текучество – около няколкостотин души напускат. От железниците ще излязат и дейности като почистването, дезинфекцията на влаковете, колетната дейност в железниците, каза той и допълни, че това, вероятно, няма да бъде достатъчно до 2014 години. Може би ще прибегнем до минимални съкращения, но това ще става по закон, тъй като има подписан колективен трудов договор. Синдикатите трябва да дадат съгласието си за съкращенията.

Няма риск Световната банка да не даде заема на БДЖ, обяви Цветков. Ние сме се договори с нея да намалим разходите, трябва да има оптимизация на дейностите.

Министърът обясни, че ваучерите за служителите в БДЖ са задължителни по нормативните документи. Договорили сме се как да ги изплащаме, това е задължение на работодотелите. Досега в Договора имаше сума, която се даваше например преди отпуската. Сега заваме ваучери, които могат да се използват само в станциите на БДЖ – това е нов момент, каза той.
Основните артерии в Южна България ще бъдат модернизирани със заема от Световната банка, обяви министърът.

БДЖ ще спечеле малко от повишаването на цените на горивата. Ние няма да увеличаваме цените на билетите, тъй като използваме електроенергия и ще бъдем по-конкурентноспособни, анализира повишаването на цените министър Цветков.

КЗК ще проверява дали има картел при продажбата на горива, тъй като има удивително еднакви цени по бензиностанциите, според Съюза на превозвачите. Биодизелът е компонент на обикновения дизел, а дали ще може да се намали акциза му и дали ще повлияе върху крайната цена още се проверява, каза министърът.

Frognes.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 12779 |10.03.2011 Имаш съмнения за данъка – администрацията го проверява . 12| 5738 |03.03.2011 Със скенери проверяваха граждани заради политици . 9| 6028 |28.02.2011 Проверяват храните по заръка на Найденов . 2| 5013 |21.02.2011 Ал. Цветков: Проверки под прикритие на такситата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads