Реклама / Ads
0| 5542 |25.06.2010 НОВИНИ

Ал. Цветков: Слагаме таван на цените на такситата!

.
Александър Цветков
Комфорт и липса на гратисчии ни очаквали по влаковете. БДЖ вървели от фалит към печалба.
 

В последно време сайтовете се превърнаха в доста силни медии, в тях трябва да важат правилата и за останалите медии, обяви по БТВ транспортният министър Александър Цветков. Той добави, че чрез форумите всеки можел да си свери часовника. Сега обаче се дискутирал въпросът ще има ли "изборен мораториум" върху форумите в сайтовете, за който настоява Искра Фидосова от ГЕРБ.

Сега се правят първи стъпки за подобряване на обслужването в БДЖ, увери министърът и каза, че не правел реклама на действията за подобряване на технологичната изостаналост. В 20 града ще има безплатен интернет по гарите, обеща той. Новите влакове Бургас-Уикенд и Варна-Уикенд било много комфортно и евтино, а още през юли и там щяло да има безплатен интернет. Гратисчии ще има, докато не се въведат електронни билети, добави Цветков и каза, че това било приоритет в БДЖ. Електронните системите се разработвали в момента, но те изисквали инвестиции. През 2014 г. железниците щели да са на печалба, след като миналата година били пред фалит. На всички големи гари щяло да има системи, които да блокират достъпа на гратисчии до влака.

Реформа не е равно на съкращения, а много голям пакет от мерки - цели 104 на брой. През есента се очаквало сериозно финансово стабилизиране. Всички транспортни работници в БДЖ си получавали абсолютно редовно заплатите за разлика от миналата година. Банките щели да подкрепят реформите в БДЖ.

Ежедневие е посегателството върху имуществото в железниците, каза министърът. От 60-те и 70-те години били системите там и за подобряване на технологичното ниво трябвали много големи инвестиции, но сегашните системи не били ненадеждни, въпреки че грешките не били изключени.

Ще се регулират цените на такситата; ще се внесе Законът за автомобилните превози, обеща още министърът, но не пожела да каже колко лева трябва е километърът пробег в София. въпросът трябвало да се реши от всяка община, но навсякъде в Европа действали пределни цени на такситата.

Джетовете от тази година, вкл. и частните, подлежат на регистрация, каза още Цветков. Всички, наемащи джетове, ще знаят санкциите, които ги грозят, увери той. Има патрулни катери, които ще патрулират по крайбрежието, а глобите за нарушители-физически лица са между 1000 и 3000 лв., съобщи министърът. На номер 112 трябвало да се обаждаме за сигнали при нарушения.

Frognews.bg напомня, че днес е денят на транспортния работник и той можел да бъде много по-празничен от миналогодишния, по думите на министър Цветков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4831 |22.06.2010 Тристанката пак бистри цените на ток и парно . 2| 5541 |14.06.2010 Ал.Цветков: Проектът " Пловдив-Свиленград" е неспасяем . 0| 4886 |10.06.2010 "Лукойл" пак вдигна цените . 12| 5342 |04.05.2010 ДСБ скочиха срещу цените на лекарствата, СДС иска промяна в Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads