Реклама / Ads
110| 7458 |21.06.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: В България не може да се случи това, което твърди Борисов

.
"Имахме поредната тежка нощ заради протестите. Ще направим всичко възможно, за да не се допусне да ескалира напрежението", заяви в ефира на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 

 "Има задържани лица и снощи. В едно от тях е открита верига", съобщи министърът. "Определено от няколко дни работим и успяваме да изолираме сериозни групи, които мислим, че са мотивирани да всяват напрежение. Може да има всякакви съмнения зад това кой стои зад тези хора, но ще информираме повече само при конкретни доказателства", каза Йовчев.

"В една демократична държава, каквато е България, не може да се случи такова нещо, за което говори Бойко Борисов. Вярвам дълбоко в това нещо", заяви вътрешният министър. Припомняме ви, че вчера бившият премиер зави в Президентството, че е бил плануван неговият арест и убийството му. "Когато има такива сигнали, те трябва да се представят на конкретните органи, а не да се хвърлят такива бомбастични твърдения в такава ситуация, в която се намира обществото", категоричен бе Цветлин Йовчев.

"Всички трябва да сме много внимателни. Цялата агресия сред политиците слиза при обществото", добави още той. Министърът поясни, че при срещите му със Сотир Цацаров не е обсъждано нищо свързано с казаното от Борисов. "Не знам, че бившият министър - председател е обект на разследване. Нямам такава информация. Не искам да използвам силни думи, за да определя как звучи тази теза на Борисов", каза още той. Йовчев заяви, че е разбрал за предложението - Делян Пеевски да заеме шефското място в ДАНС малко преди самото предложение.

Той не пожела колко е било това малко и поясни, че не иска да влиза в подробности. Според него, в ДАНС има професионалисти, изградена система и в агенцията хората си вършат работата независимо кой е техният шеф. Цветлин Йовчев призна още, че не е познавал Делян Пеевски изобщо.

Поясни обаче, че не е очаквал толкова силна обществена реакция след решението на парламента Пеевски да застане начело на ДАНС. Министърът добави, че знае от къде е дошло решението за назначаването на Пеевски. "Мисля обаче, че стана ясно, че това е политическо назначение", заяви още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4974 |20.06.2013 Цв. Йовчев: В системата няма компрометиращи данни за г-н Иванов . 10| 5318 |18.06.2013 "Фрийдъм хаус": Зависими медии влошават още повече демокрацията в България . 3| 6100 |18.06.2013 АЕЖ-България осъжда насилието срещу журналисти . 12| 5364 |18.06.2013 България сме ние, всички български граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads