Реклама / Ads
8| 5728 |11.04.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев не искал да е канцеларски плъх

.
Цветлин Йовчев
Не ставам за мъжка секретарка и не мога да попълвам и разнасям папки. Това споделял пред близки хора шефът на кабинета на президента Росен Плевнелиев – Цветлин Йовчев. Тази е една от причините известният спец по сигурността да подаде оставка.
 

Интригата за изтичане на информация и наличието на „къртица” в екипа на държавния глава също засилила убеждението на Йовчев, че това не е работа за него. Той е много честолюбив човек с огромни познания и модерни идеи. Това не е работа за него, коментираха пред Фрог нюз колеги на Йовчев, които го познават двайсетина години.

Те не изключват да е станал и някакъв конфликт, в смисъл като шеф на кабинета на „Дондуков” 2 да е научил за задкулисни договорки и схеми, което винаги много го дразнело. Вместо да чака да се разрази скандал, е решил да се оттегли.

 

Цветлин Йовчев е разбрал за тайни игрички на Плевнелиев, някои от които свързани с бизнесмена Иво Прокопиев и кръга „Капитал”, усетил е, че ще гръмне „бомба”, вероятно след изборите на 12 май и е подал молба за напускане, излизайки в отпуск до деня на вота, коментираха двама водещи политици от различни партии.

 

По същият начин Йовчев напусна и като шеф на ДАНС, след като тръгнаха слухове за изтичане на информация. И досега негови колеги твърдят, че той е бил наясно по какъв начин тайни стигат до определени медии и кръгове и е работил по въпроса. Намеците обаче, че носи вина като шеф на агенцията му подействали подтискащо и той хвърлил рапорта за напускане.

 

Йовчев е един от най-добрите специалисти в своята област и винаги сме работили перфектно с него. Той е човек на новото време, интересува се от последните новости в работата на службите по света. Това е мнение на партньори от офиса на ФБР в София и от служители на НАТО, посетили неотдавна страната ни по линия на работата със секретни материали и обмена на информация за тероризма и организираната престъпност. Йовчев е от малцината българи с допуск до нива на секретност  “COSMIC TOP SECRET ATOMAL” и “EU CONFIDENTIAL”, даващи се само на най-сигурни и проверени специалисти на ръководни длъжности. Това го прави изключително ценен кадър в своята област.

 

Някои слухове замесиха и съветника по сигурността на президента – ген. Стоимен Стоименов, с който уж Йовчев влязъл в спор по някои въпроси, засягащи атентата на летището в Сарафово миналото лято. Запознати обаче отхвърлят тази версия като несъстоятелна.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 100| 7147 |10.04.2013 Костов поискал над 1 млн. лв. от Нейнски за участие в изборите . 5| 5871 |10.04.2013 Цветлин Йовчев: Няма скандал с напускането ми . 1| 4855 |09.04.2013 От президентството не са издавали указ за освобождаване на Цветлин Йовчев от длъжност . 86| 6613 |09.04.2013 Костов: Оставката на Цветлин Йовчев не е добър знак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads