Реклама / Ads
31| 5740 |28.06.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Нищо няма да ме спре, всяко нарушение ще бъде санкционирано

.
Цветлин Йовчев
Не се чувствам заложник - в личен план оставката не е проблем за мен, каза вицепремиерът. И призна: Ако не отидат от "Атака" на работа, ще си тръгне правителството.
 

Никога не бих си позволил да коментирам депутатите, това, което са избрали хората, това имаме в парламента, заяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в коментар на събитията и ескалиращото напрежение. Необходимо е отговорно държание в тази ситуация, призова той.

Всичко възможно ще направим, за да няма сблъсък, каза той. На въпрос имунитетът за всичко ли важи той каза, че този въпрос не бил за него. Министърът на вътрешните работи не може да си позволи да реагира емоционално и непремерено, заяви Йовчев. Не подкрепям действия, провокиращи каквато и да било форма на агресия, на нарушаване на обществения ред, добави той.

По темата за т.нар. "граждански арест" той отново повтори, че всяко нарушение на закона ще бъде санкционирано. Нищо няма да ме спре, дори и ако не отидат от Атака на работа, ще си тръгне правителството, каза той и отрече да се чувства заложник - в личен план оставката не е проблем за мен.

Свободата на словото е основна ценност и тя трябва да се защитава; никога няма да си позволя да се бъркам в работата на медиите, смята Йовчев. За да се появи тази тема в обществото, причината е в напрежението у обществото през последните дни. Причините за това са много, добави той и настоя за диалог между протестиращите и институциите.

Не можем да поставим всички протестиращи под един знаменател, работим активно по тези, които целят да предизвикат ескалация на напрежението, осведоми Йовчев и каза, че полицията няма да се подаде на провокации, за да има напрежение. нямаме нужда от ексалация, а от успокояване и нормален диалог. Ще бъде непростима грешка да хвърлим държавата в криза, призова той. Нека анализаторите направят прогноза, ако правителството хвърли оставка и след 3 месеца има избори, ще се успокои ли страната, помоли Йовчев. Всяко дестабилизиране на институциите не е в интерес на обществото. Така можело да се появи някой и да започне да призовава за диктатура. не знам кой, но може да се появи такъв човек, допусна Йовчев.

Стана ясно, че Делян Пеевски е политическо решение; надполитическо решение не бива да има, това е опасно за демокрацията, каза още Йовчев. За Иван Иванов каза, че също било политическо решение, той приел профила му като млад, подготвен и владеещ езици. След което бяха извършени проверки. Този човек няма данни да е извършил престъпление. Но категорично неприемливи са някои факти в биографията на човек от МВР, те подриват доверието в МВР.

По повод евентуалната кандидатура на Писанчев за шеф на ДАНС Йовчев каза,че ще участва в решението, но то няма да е негово. Няма да има налагане на решение; ще има обсъждане на кандидатури. Човекът, който ще оглави агенцията, ще е подговтвен и неподвластен на външно влияние, зарече се министърът. Г-н Писанчев просто е изпълнявал разпореждания, той не е извършил никакви нарушения, не е нареждал или вземал решения по делото Галерия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5376 |27.06.2013 Цветлин Йовчев: Издирваме нарушителите на обществения ред . 73| 5150 |26.06.2013 М. Манолова, смела: Няма нищо страшно! . 24| 4923 |26.06.2013 Цветлин Йовчев: Ще си свърша работата, ще си изпълня задълженията . 87| 5960 |25.06.2013 Румен Петков: Станишев е готов да унищожи БСП в името на председателството и жена си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads