Реклама / Ads
19| 6801 |31.05.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев обеща сериозен завой в МВР

.
Цветлин Йовчев
Редовите служители на МВР са сред най-онеправданите държавни служители. Техниката и оборудването в МРВ са отвратителни; заплатите ниски. Може би ще има съкращения, но трябва да се подобрят условията на работа, заяви новият министър. Изваждането на ГДБОП от системата на МВР няма да попречи МВР да организира своите дейности.
 

Необходимо е много прецизно, чрез изграждане на нова нормативна база да се урегулира такова взаимодействие, което трябва да има между МВР и ДАНС, заяви по БНТ новият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
 

Тъй като една от основните функции на ДАНС е да противодейства на корупцията по високите етажи, в МВР ще направим така, че ако се стигне до такава промяна, тъй като законопроектът не е приет окончателно в Народното събрание, тази трансформация да бъде извършена по такъв начин, че да не затрудни дейността и противодействието на организираната престъпност в ДАНС и в МВР, обясни Йовчев.
 

По никакъв начин изваждането на ГДБОП от системата на МВР няма да попречи МВР да организира своите дейности. МВР трябва да бъде противодействие на престъпността, охрана на държавната граница и охрана на обществения ред. Министерството има достатъчен ресурс това нещо да бъде организирано, добави Йовчев. Внесените промени за ДАНС не означават, че МВР ще спре да противодейства на престъпността, включително и на организираната престъпност.


Запознавам се със състоянието на системата, каза още той. Това, което е притеснително е един процес от 2003/4 година - въведен е испански модел, който затруднява много управлението на човешките ресурси и не позволява бързи кадрови промени. Второто, което ме притеснява е, че не достатъчно ефективно се води процесът на подготовка и преподготовка на кадрите - средният управленски състав не е подготвен да изпълни задачите си.

Всеки служител в системата трябва да е наясно докъде иска да стигне и да постига резултати, които да му позволяват да иде на по-висока позиция, каза Йовчев.

МВР не може да е нещо изолирано от обществото. Всяко нещо, което виждаме като проявление в обществото, се вижда и в системата на МВР, което се отнася и до корупцията, продължи Йовчев и заговори за ефективно противодействие, което обаче било изклюбително трудно. Трябва цялостна система за интегритет и поредица от стъпки, за да има лоялност към системата, каза още Йовчев.

Полицаите са достатъчно, даже повече от достатъчно, но трябва ефективна организация на работните процеси. Редовите служители на МВР са едни от най-онеправданите държавни служители. Не може обаче да има свободно реещи се полицейски патрули, които си избират къде да застават по храстите или да пият кафе, а в същото време да се извършват престъпления и да се насилват стари хора.

Техниката и оборудването са отвратителни. Може би ще има съкращения, но трябва да се подобрят условията на работа, категоричен беше Йовчев, който отбеляза дезинтегритет между отделните звена на системата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5625 |30.05.2013 Цветлин Йовчев потвърди: Калин Георгиев напуска . 77| 6653 |29.05.2013 Анализ за АЕЦ "Белене" обеща новият министър на енергетиката . 52| 6707 |29.05.2013 Цв. Йовчев: Изваждането на СДОТО не би затруднило работата на МВР . 15| 5504 |29.05.2013 Йордан Йовчев - зам.-министър на спорта?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads