Реклама / Ads
30| 8031 |02.08.2012 НОВИНИ

Турски хакери в сайта „Атака”: Рано или късно ще си платите!

.
Турски хакери удариха сайта на в. “Атака”. На челната му страница вместо новини и материали е качено съобщение за мотивите за деянието, както и турското знаме в горния десен ъгъл.
 
Самото съобщение гласи:


“Сайтът е ударен в знак на протест срещу непрестанните ви нападки и обиди към малцинствата. Обръщаме се към жалките глупаци, които се смятат за националисти. Опитите ви да дискредитирате една голяма част от своите съграждани ще доведат до непоправими последствия. Играете си с огъня. С лъжи и клевети за ислямизация и турцизация няма да успеете да скриете факта, че малцинствата не изучават религия, майчин език, нямат училища и се чувстват потиснати.

Притеснени сме от реалността на деислямизация и българизация. Няма да успеете да ни отклоните от истината. Виждаме действителността и бляновете ви да ни унищожите. Това е утопия. Не можете без нас. Обречени сте. Вие не сте патриоти а простаци. Погледнeте в коя съседна държава какъв статут имат другите етноси и до какво води това. Не ни давайте негативни примери, защото знаете къде и какъв отпор има. Трябва ли обезателно и от нас да срещнете такава съпротива.

Пълзите по ръба на много деликатна и опасна тема. Трябва да знаете, че всичко си има цена и рано или късно ще си платите. Това бъдеще е много по-близко от колкото ви се струва. Всяка нападка от ваша страна ще получи многократно силен ответен отговор. Правете си национализъм и не се занимавайте с нас. Нашето търпение е изчерпано”.

 

В сряда руски хакери пък атакуваха официалния сайт на областната управа в Кърджали. При зареждане на интернет страницата www.kardzhali.org на екрана се получава съобщението „Предупреждение – посещаването на този сайт може да повреди компютъра Ви!“. Според специалисти, зловредният код се генерира от руския сайт www.hazelwave.ru и най-вероятно става въпрос за троянски кон, чийто код е бил инжектиран в сайта. През целия ден системният администратор на областта работеше за преодоляване на кризисната ситуация.

Проблемът е бил забелязан рано сутринта на 1-ви август. Освен официалния сайт на институцията, обект на хакерска атака стана и туристическата интернет страница www.kardzhali-tourism.info, която беше направена по проект на областната управа.

Пак в сряда хакерите от Anonymous Bulgaria изпълниха заканата си да блокират сайта на Народното събрание. Точно в 20,01 часа от интернет страницата на Народното събрание е спряла да зарежда и останала чисто бяла. Първоначално от няколко места сайтът не се зареждаше, но около десетина минути след 20 часа, имаше и индикации, че всъщност всичко е наред и страницата на парламента се отваря, съобщава inews.bg.

По-рано стана ясно, че Anonymous Bulgaria имат намерение да хакнат сайта на парламента. В тяхната страница на социалната мрежа Facebook има публикувана снимка, с целта на атаката им.

 

Припомняме, че Anonymous Bulgaria обявиха, че на 1 август, от 20.00 часа до 23.00 часа, имат намерение да действат в този интервал.

"Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната" - бе посланието под публикуваната снимка в социалната мрежа.

"Няма такова нещо. Това са глупости. Говорих с администраторите на сайта на парламента и ме информираха, че сайтът не е хакнат. Това са глупости". Това е коментарът пред iNews на Явор Колев, шеф на звеното "Компютърни престъпления" в ГДБОП.

През юни Anonymous България хакнаха сайта на здравното министерство. На 4 юни достъпът до интернет страницата на МЗ бе спрян за кратко. Anonymous България поеха официално отговорност, посочвайки, че действията им са в знак на протест срещу здравната политика в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7621 |01.08.2012 "Анонимните" хакнаха сайта на НС заради "мръсотията" в България . 18| 6833 |01.08.2012 ГДБОП удари три пиратски сайта . 26| 7176 |06.07.2012 Цветан Цветанов: Хакери, елате да работим заедно . 38| 6926 |25.06.2012 Искат оставката на В. Рашидов, говорел на турски и псувал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads