Реклама / Ads
3| 6696 |08.10.2013 НОВИНИ

Турски митничари спряха работа на Капитан Андреево

.
Източник: Булфото
Заради проверките на „Автомобилна администрация" и налаганите глоби на турски превозвачи, снощи митничарите на ГКПП Капитан Андреево от турска страна нарочно са спрели да работят, с искане да се прекратят проверките от българска страна.
 

Това съобщи заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Петко Ангелов за "Фокус".

Проверки на „Автомобилна администрация" на тежкотоварни автомобили преди българо-турската граница са констатирали нарушения на часовите ограничения предимно при турските автомобили, поясни Петко Ангелов.

В момента е затруднено движението на граничния пункт.

„Автомобилна администрация" си върши работата, каквото е по закон, но се натъкват на нарушения, които най-често са за часово ограничения, и глобите, които се налагат, най-често са за часово ограничение и неспазване на работно време", каза Петко Ангелов.

По думите му – нарушения на часовото ограничение се констатират при турските камиони. „В момента всички турски превозвачи бързат да се приберат за празника им, Байрама, и не се спазва времевото ограничение. Празни камиони се прибират за 2 дни от Германия в Турция, защото в Турция няма камиони, и да могат да товарят", обясни Ангелов.

Проверките на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" са рутинни, обясни Петко Ангелов. Проверяват се камионите и на българските фирми, и турските, всички превозни средства се проверяват, няма подбор за турци и за българи, бе категоричен той.

На въпрос - за опашките преди ГКПП Капитан Андреево, той обясни, че в момента на самия пункт няма голяма опашка. „Информацията, която имаме, е че вчера е имало проблем със системата, която е на пункта. От страна на ДАИ няма спиране и проверките не пречат на трафика на автомобилите и преминаването. Там има по два екипа, обработката трае от 5 до 10 минути, и това не пречи, те си вървят. Пускат например 20 автомобила за Турция, 20 влизат. Но имаме информация, че от турска страна турските митничари снощи спират да работят нарочно, и поставят условие - да се премахнат проверките от българска страна.

Според браншовите организации - не може турски митничари да нареждат какво да се случва в България. Това са рутинни проверки, а не определено към някой, с някаква цел", обясни Ангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6764 |30.09.2013 Спряха аналоговия сигнал; минахме на цифрова тв . 6| 5177 |15.09.2013 Шамарилите митничари ще отговарят за дребно хулиганство . 34| 5334 |12.08.2013 Плевнелиев не е говорил с турския вицепремиер насаме . 21| 5351 |28.07.2013 Горещниците не спряха 45-ия протест, динена обсада на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads