Реклама / Ads
0| 4231 |26.12.2017 НОВИНИ

Карадайъ като Доган: Заблудените ще бъдат приети обратно в ДПС

.
Мустафа Карадайъ (отпред) Източник: БГНЕС
Заблудените ще бъдат приети обратно в ДПС, но предателите нямат никакъв шанс. Това отбеляза в Могиляне и Момчилград председателят на Движението Мустафа Карадайъ, цитиран от 24rodopi.com.
 

„Към тези, които отправят призив за обединение в момента - първо трябва да поправят грешката си. Към всички с чиста душа и сърце, които осъзнават грешката си, призивът ни е да намерят своя път към ДПС. Всички онези лицемери и паразити, чакащи наготово, които нямат чиста душа и не осъзнават грешката си и се опитват да се мушнат някъде, никога няма да намерят правия път“, каза Карадайъ.

 

„Повече от всякога трябва да сме единни“, призова председателят на ДПС, като отбеляза, че демокрацията е в опасност. „В правителството има хора, които са палели молитвени килимчета на петъчна молитва, има хора, които са блъскали нашите майки на изборите", добави Карадайъ. Над 2 500 души участваха във възпоменателния митинг-мевлид пред паметника „Тюркян чешма“, с който бе отбелязана 33-годишната от протестите срещу смяната на имената и бе почетена паметта на загиналите по време на така нар. „Възродителен процес“.

 

На 26 декември 1984 година край село Могиляне загиват по време на мирния протест 17-месечната Тюркян, Айше Мюмюн и Муса Якуб. 26 декември беше най-тежкият ден, признава след години тогавашния началник на Окръжното управление на МВР Атанас Кадирев.

 

Сред първите, които тази сутрин дойдоха в Могиляне беше новият турски посланик Хасан Улусой, който се поклони на гроба на малката Тюркян и бързо напусна селото. Опит да се появят в Могиляне с турските дипломати направиха Лютви Местан и хората му, но посланикът не допусна до себе си политиците. След проявата на ДПС в Могиляне, цветя на гроба на Тюркян поднесоха председателят на Народна партия „Свобода и достойство“ Орхан Исмаилов и придружаващи го лица. В същото време пък възпоменателна проява в Момчилград организирали Местан и заместниците му в ДОСТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4360 |26.12.2017 Карадайъ събира ДПС на митинг заради Възродителния процес . 13| 8733 |24.12.2017 Карадайъ: Борисов и Цветанов не са разбрали Доган . 0| 4336 |23.12.2017 Почти като пролет ще е утре . 1| 4098 |22.12.2017 Баща преби като куче 9-годишния си син

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads