Реклама / Ads
2| 4920 |23.05.2020 НОВИНИ

Турция отчита наплив на летовници към морските си курорти

.
Източник: БГНЕС
Турция отчита наплив на туристи към морските си курорти. Най-голям е интересът на летовници към Кушадасъ, Бодрум и Измир, но желаещите са предимно граждани на южната ни съседка.
 

Топлото време, частичното разхлабване на епидемиологичните мерки срещу COVID-19 и почивните дни покрай религиозния празник Рамазан, насочи много турски граждани към ваканционните селища, съобщава БТА.

 

Здравните власти разрешиха на възрастните над 65 години, на които от месец март насам беше налоежена пълна забрана за излизане, да отпътуват за частните си вили или жилища заедно с двама придружители.

 

Пътуването извън Истанбул, Анкара и други метрополии, в които от снощи се прилага поредната 4-дневна забрана за излизане от къщи, става само със специално разрешение, което желаещите може да си осигурят по електронен път, и със собствен транспорт. В Бодрум, Измир и други крайбрежни градове вилите и вилните комплекси също са се пълни с летовници.

 

По данни на местните медиите над половин милион души са получили разрешителни за напускане на местоживеенето си. Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали около 72 хил. частни автомобила от други селища. На влизане в града се е образувала 15-километрова опашка.

 

Носенето на маски в страната остава задължително. Полицейски екипи контролират да не се събират много хора на едно място, да се спазва дистанция. На нарушителите се налагат глоби. Хотелите и почивните комплекси не приемат посетили. Затворени са и много хотели, с изключение на онези, които имат здравен сертификат, който този сезон ще бъде задължителен за хотелите, за да приемат гости.

 

След Рамазан се очаква поетапно и контролирано да бъдат отваряни хотелите, плажовете и ресторантите за местните туристи, но със спазване на хигиенните изисквания, социална дистанция, термокамери и др. А към средата на месец юни се очаква да бъдат възобновени и международните полети за туристите от чужбина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4407 |20.05.2020 Русия отчита за първи път намаляване на активните случаи на COVID-19 . 1| 5367 |16.05.2020 МВнР: Без карантина за българите, които искат да се лекуват в Турция . 1| 5699 |03.05.2020 Пенсионерите в Турция обратно към нормалността. Пада забраната за излизане . 2| 5329 |27.04.2020 Отпадна забраната за влизане в България от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads