Реклама / Ads
24| 6598 |21.04.2009 НОВИНИ

Убиец и жертви пред „Соло” - образовани младежи

.
Кирил и Васил малко преди убийството Източник: emaxpress.com
Студенти, спортисти и чужденци са участниците в боя пред столичния клуб „Соло”, след който останаха два трупа – на Васил Александров и Кирил Въжаров.
 
Предполагаемият убиец Илиян Тодоров от Перник сам се предал ден след клането. Драмата се разиграла в ранните часове на Великден. Васил празнувал рожден ден с приятели. Когато си тръгнала, компанията му се спречкала с друга, която също била в заведението. Появил се нож, след което се случило непоправимото.

Синът ми каза, че са се защитавали, борили са се за живота си. Били са нападнати от други момчета и са се отбранявали. Това заяви по телефона за Нова телевизия майката на Илиян. Тя призова журналистите да не спекулират с партийната принадлежност и постовете на баща му Венцислав Тодоров, който е шеф на общинските съветници от БСП в миньорския град. Илиян първо се прибрал в жилището, което семейството притежавало в София. Оттам се обадил на родителите си, които го прибрали в родния Перник.

Не сме нападали никой. Носихме си недопита бутилка с уиски. Аз отидох да се изпикая до Съдебната палата. Чух приятелката на един от групата ни да ника, че става побой. Тогава видях, че някакви мъже са скупчени и си нанасят удари безразборно. Тръгнах натам. Първо видях Кирил, който ми каза, че е наръган с нож. Показа ми раната, но не изглеждаше да е зле.Поне така ми се видя тогава. Хукнах към Васко, което бе паднал на земята. Той бе доста зле, хъркаше, течеше много кръв. Дойде едно момче от охраната и предложи да помогне. После си докара колата за да отведем Васко в „Пирогов”. Полицаите, които бяха пристигнали на мястото на инцидента, само повтаряха нищо да не пипаме и да чакаме линейка. Линейка не дойде и ние с охранитуля натоварихме Васко на колата и подкарахме към „Пирогов”. Това разказва приятел на Васко и Кирчо, който не пожела да разкрие името си пред Нова тв. През цялото време двамата правили изкуствено дишане на пострадалия. Според прекия свидетел на случилото се, поне 20 минути линейка така и не пристигнала.

Стана ясно също, че другата компанията, тази на перничанина Илиян, говорила на английски език. Според една от версиите, това било повод за спречкването.

Зам.-градският прокурор Роман Василев заяви, че вече са разпитани участници в скандала и е повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление. Отказа да назове имена, защото следствието тепърва има да свърши много работа по разнищване на фаталния случай.

Лелята на загиналия Васил Александров на свой ред бе категорична, че племенникът й никога не се е забърквал в нещо незаконно, както написаха някои медии. Бил лъчезарен, привързан към фамилията си. Мечтаел за семейство и за поне три деца, които да отгледа и възпита като страхотни хора. Кирил Въжаров пък е известен спортист, вратар на националния отбор по хокей на лед.

Никога не сме употребявали наркотици, така че няма как да има замесена дрога в скандала, заяви приятелят на двамата убити младежи. Според него убиецът е действал целенасочено с ножа, като е наръгал професионално в гърба трима младежи, двама от които починаха. Третият оцелял по случайност. Животни не се колят така зловещо в гръб, изплака младежът, който призна, че вече няма сълзи и че тази трагедия ще му е пред очите до края на живота. Двама приятели ми умряха в ръцете, споделя разбит младежа, който още не може да излезе от шока.

Майката на предполагаемият убиец Илиян от своя страна също описа синът си и приятелите му като интелигентни млади хора, които никога не се замесвали в свади или някакви скандали. Според нея не тя и бащата, а самият Илиян е решил да се предаде в полицията. Бил много притеснен, но не знаел кой какво е направил в мелето, за да се стигне до два трупа и един младеж в болница. От неговите приятели също имало пострадал, който получил комоцио.

В сряда ще се проведе шествие, организирано от приятели и колеги на жертвите в тяхна памет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4912 |20.04.2009 Задържаха двойния убиец от „Позитано” . 6| 4842 |09.04.2009 Шахта-убиец дебне минувачи под БФС . 6| 5785 |31.03.2009 И днес стрелба и жертви в САЩ . 19| 4962 |17.03.2009 Обрат по делото във Варна предричат близки на убиеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads