Реклама / Ads
3| 6290 |01.02.2013 НОВИНИ

Убиецът на Женя я намушкал 77 пъти с нож и химикал

.
Убиецът на Женя Петър Ангелов
Петър Ангелов сам е определил цената срещу която убил по особено жесток начин 21-годишната Женя Тодорова във Варна през септември миналата година. Тя е била намушкана 77 пъти с нож и химикал.
 

Това е записано в обвинителния акт, който беше прочетен в съдебната зала при началото на делото днес. Ангелов поиска съкратен процес, но другия обвиняем - Светла Тодорова, леля на закланото момиче, не се съгласи и процесът започна по общия ред.

От обвининтелния акт стана ясно, че преди да убие Женя, Петър се е надрусал два пъти, предава Дарик. Той сам е определил цената от 2000 лева, за да извърши престъплението. Приятелката му Даниела, която е дъщеря на обвинената за поръчител Светла, е знаела за готвеното убийство и кога ще бъде извършено.

Лелята на жертвата Светла Тодорова често е заявявала пред дъщеря си, че няма да е лошо, ако бъде премахната Женя. Смъртта й щяла да убие от скръб родителите й и фамилната къща да остане за нея. Подсъдимата казала на Даниела да поразпита сред приятелите си кой може да извърши престъплението.

При едно от посещенията на 21-годишния Петър в дома им, тя му предложила да убие племенницата й, като на разговора присъствала и дъщеря й. Младежът се съгласил срещу сумата от 2000 лв., която той определил спонтанно. След няколко дни обаче се разколебал и Светла го заплашила да внимава, „за да не забатачат нещата”. Петър склонил, след като получил обещание за аванс от 500 лева. Тогава Светла му дала съвети да си купи ръкавици и маска, а след убийството да изгори дрехите си.

В деня преди убийството подсъдимата предала на Петър сумата, за която се били уговорили.

Даниела и Петър се разделили след полунощ на 27 септември, Ангелов отново си купил наркотик, както и латексови ръкавици от денонощна аптека, след което отишъл в дома на свой приятел, с когото били заедно през цялата нощ. Оттам тръгнал към къщата на Женя на ул. „Лоза”, като по пътя се преоблякъл.

Входната врата била открехната, както бил инструктирал Даниела да я остави. При влизането му в стаята на жертвата тя се събудила и между двамата започнала неравностойна борба. Петър нанесъл общо 77 порезни и прободни рани на младото момиче с ножа си, а след неговото счупване, използвал химикалки от бюрото на Женя. При намиране на нейното тяло от шията й стърчала една от писалките.

Според съдебните експертизи смъртта й е настъпила за продължителен период от време. Пълзейки, момичето се опитало да излезе от стаята и да повика за помощ, но силите й не стигнали.  

След убийството Петър се върнал в апартамента на приятеля си и поискал чисти дрехи. Тези, с които бил по време престъплението, излязъл да ги изгори. По обяд подсъдимият се върнал в къщата на „Лоза” и там бил задържан от полицията.

На 27 септември 2012 г. 21-годишната Женя беше намерена с прерязани вени в дома си. Първоначалната версия беше, че момичето само е сложило край на живота си. Полицията обаче бързо установи, че става въпрос за убийство. Като физически извършител на престъплението беше задържан Петър Ангелов, който е приятел на непълнолетната дъщеря на лелята на жертвата - Светла Тодорова. Тодорова е е обвиняема за поръчител на жестокото убийство на племенницата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12797 |06.01.2013 Професор Пантев: Все не успявам да се оженя . 1| 8152 |04.01.2013 Делото за убийството на Женя Тодорова е на 1 февруари . 68| 5555 |12.12.2012 Иван Костов отрече да е убиецът на СДС . 0| 5722 |20.11.2012 Убиецът на бизнесмена Борислав Енев остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads