Реклама / Ads
9| 5033 |24.08.2011 НОВИНИ

Убиецът ревнивец погребал любимите си жени

.
Мартин останал сирак на 6 г. и имал лошо детство. Това е една от причините да зареди "Валтер"-а за Георги.
 


"Георги пръв уби Мартин", категорични са приятелите на стрелеца ревнивец от столичното кръстовище на булевардите "България" и "Гоце Делчев", пише Стандарт. И разкриват, че за убиеца - 22-годишния Мартин Григоров, Деси е била повече от тръпка. Студентът, който застреля съперника си Георги Шопов в понеделник сутрин, започнал да се среща с фаталната тийнейджърка преди около месец и половина. Влюбил се в 16-годишното момиче до уши. А тийнейджърката изведнъж се оказала не просто единствената жена, а единствената причина, даваща му някакъв смисъл, за да продължи да живее. Затова, изплашен, че Георги ще му я отнеме, без колебание грабнал "Валтер"-а и стрелял.

 

Тик-так, тик-так. Повече от 15 г. невидима бомба със закъснител цъкала в сърцето на 22-годишния Мартин. Съдбата го ограбила, докато бил невръстно дете. Майка му починала, когато бил на 6 годинки. Баща му пък не му обръщал особено внимание, а впоследствие били и в обтегнати отношения. Отгледали го бабите му, но и двете възрастни жени починали.

"Мартин живееше сам от години. На няколко пъти след тежки за него сбогувания той съвсем чистосърдечно, без да прави драми, ми е споделял, че няма за кого да живее.

 

И ето, че беше намерил за кого да живее", споделя пред "Стандарт" най-близката му приятелка Анжелина Бъчварова. Двамата се познават още от ученическите години, израснали са заедно в квартал "Красно село" и са учили в един клас в 36-о училище "Максим Горки". Анжелина обаче заминала да учи в Англия и двамата с Мартин поддържали връзка в интернет. "Говорих с него за последно на 17 август сутринта. Тогава той ми сподели за Деси с нечуван за мен досега трепет. Колко е влюбен и как е готов на всичко за нея", разказва момичето. Направило й впечатление, че за първи път Мартин бил така погълнат от жена и за първи път намирал смисъл, за да живее.

 

16-годишната ученичка обаче завъртяла главата и на Георги. Тийнейджърката била оставена от двамата претенденти сама да реши кого от тях ще избере. "Аз дори се пошегувах с него, казах му - нали си спомняш, когато бяхме в шести клас, така избирахме между момчетата", обясни Анжелина. След този разговор двамата с Мартин дори го обърнали на смях, той се успокоил и така приключило всичко. Преди това обаче, той споделил, че Георги непрекъснато го предизвиквал и ако Деси избере да е с него, просто все едно че няма да е жив.

 

"Не мога да кажа, че Деси му е първата любов. Имал е две по-сериозни връзки, но никога не съм го чувала да говори по този начин, както за нея. Просто никога не съм го чувала с такава страст да се отнася към друга. Точно това ми каза и последния път - аз, нали знаеш, като стана романтичен, ще стана мълчалив, споделя Анжелина. В последния им разговор Мартин й доверил колко много е направил за Деси и че имал чувството, че тя ще избере именно него. "Очевидно накрая ги е отрязала и двамата, поне моето усещане е такова. Това е и нелепото всъщност", допълва най-добрата му приятелка. "Мартин не е от най-кротките хора. Добродушен е, но е и доста избухлив", доверява още Анжелина. След разговора им на 17-и й направило впечатление, че на стената си във Фейсбук Мартин написал: "Намерих за какво да живея. Къде ми е Нобеловата награда? Според Анжелина тогава вероятно Деси е съобщила, че избира него. Впоследствие обаче очевидно променила решението си, защото два дни по-късно, на 19-и, Мартин "започнал стремглаво да си поства различни тъжни песни със сълзички и какви ли не неща".

 

Приятелката му споделя, че вероятно вече е бил взел решение как да действа и е поканил Георги да се видят и да изяснят нещата. "Най-неприятното е, че си е постнал датата на смъртта, която е 22 август", констатира Анжелина.

Според нея това е станало, защото се е почувствал заплашен и предизвикан от опонента си. "Възможно е да е бил убеден, че и другото момче ще носи пистолет. Само можем да предполагаме какво точно са си говорили двамата", добавя тя. "Мисля, че както са започнали бавно да си говорят по джентълменски, Георги с нещо го е предизвикал. Знам, че Мартин не би направил нищо, ако не е бил силно провокиран", твърди момичето. Анжелина си спомня, че още в училище, когато се запознали като малки, я предупредили да внимава. "Казаха ми - Не го обиждай, защото той е без майка.

 

Освен Деси, единствената му страст били старите соцвозила от марката "Лада". Занимавал се с тунинг на тези автомобили, а сред най-добрите му приятели били момчетата от "Клуб Лада България". С тях се събирал почти всяка събота и неделя, участвал по състезания и печелил много награди. Организирали си турове и събирания и пред блока в столичния кв. "Борово", където живеели дядо му Григор и чичо му Лъчезар. "И друг път се е случвало да се заканва да прави разни неща, но повечето пъти е било само на думи, рядко е прибягвал до действие. Примерно, когато съм била с него и съм се качвала в ладата, съм го предупреждавала да не кара много бързо. Обаче като няма коли, започва да се мъжкари и караше щуро. Иначе не си спомням да е проявявал агресия, да се е бил в училище. Имало е само устни заплахи, но не е навредил на никого", коментира Анжелина.

 

Мартин се грижил сам за себе си, имал наследствени имоти, които разпродал и така взел жилището в жк "Лагера". Преди това работел в магазина за авточасти на чичо си, но бизнесът не потръгнал и го затворили. "Това е не лека съдба, за мен това е причината и предпоставката за това, което се е случило. Ние много пъти сме разговаряли, Мартин не чувстваше, че има за кого да живее, защото е сам и е сирак. Животът му беше много, много тежък и измъчен. Това обаче никога не му е пречило да се развива. Беше отличник, стараеше се във всичко, което правеше. Той обаче е силно депресиран. Неговият дух поддържаха приятелите му, които основно бяха от феновете на "Лада". Двете му по-близки приятелки сме далече - едната е в Германия и аз, която съм в Англия", горчива нотка в гласа добавя приятелката му. 

Тя се надява въпреки всичко Мартин да оцелее и това да е една повратна точка, която да промени живота му. (Стандарт)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5385 |23.08.2011 Убиецът планирал покушението във Фейсбук . 3| 5868 |09.08.2011 БДЖ "погребало" милиони в излишни материали . 7| 8177 |08.07.2011 Вдовицата на убития Рачев: Убиецът се надигна на пръсти, за да го простреля . 5| 6832 |01.07.2011 Убиецът пред "Соло" отърва кожата, засега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads