Реклама / Ads
24| 7621 |25.04.2011 НОВИНИ

Убиецът от Симеоновград седнал зад волана за трети път

.
23-годишният убиец от Симеоновград Даниел Георгиев продължава да бъде в тежко и критично състояние. За живота на пияния младеж, който минути преди Възкресение размаза с автомобил 8 младежи и уби 6 от тях, се борят в Университетската болница в Пловдив.
 
Според лекарския екип той е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на дясната подбедрица. Роднините му се обаждали по телефон, за да се информират за състоянието му, твърдят от медицинското заведение

Според първоначалните ексертизи пътният убиец е шофирал с 1,3 промила алкохол в кръвта. Колата, с която е станал инцидентът пък е била без спирачен път, преди да се блъсне в електрическия стълб.

За 24 часа в Симеовград е задържан Живко Желев, който е предоставил автомобила на баща си на 23-годишния убиец. Според бащата пък автомобилът е бил в изправност, но няма обяснение защо синът му го е дал на друго момче.

Пробата за наркотици на екзекутора, погубил шестима младежи в Симеоновград, е отрицателна, съобщиха от полицията. Въпреки съмненията тестът не е показал наличие на дрога в кръвта на Даниел Георгиев.

В Симеоновград е обявен тридневен траур, а рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те коментират, че не познават младия шофьор, предизвикал трагедията. Роднини на убиеца пък твърдят, че той е шофирал едва за трети път, няма личен автомобил, но желанието му да кара било голямо.

Десет минути преди полунощ на Великден Георгиев загуби управление над автомобила си, удари се в железобетонен стълб и помете група пешеходци, които са се движели в този момент по тротоара. На място загинаха шестима младежи - 18-годишната Яница Бойчева, от Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ "Климент Охридски", 19-годишният Георги Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

Двамата спътници на шофьора са се разминали без почти никакви наранявания, благодарение на предпазните колани. Засега няма информация дали самият Даниел Георгиев е спазил изискванията за сигурност.

От МВР отхвърлят версията за организирани автомобилни състезания на улицата, където стана трагедията, коментира Цонка Малева, началник на полицейския участък в града.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9138 |24.04.2011 Пиян шофьор уби шестима пешеходци в Симеоновград навръх Великден . 54| 10861 |04.03.2011 Убиецът Йоско въртял милиони с инертни материали . 3| 6167 |25.02.2011 Издъхна самоубиецът от Варна . 4| 5610 |19.02.2011 Убиецът на Белнейски с помагач

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads