Реклама / Ads
16| 7073 |12.12.2013 НОВИНИ

Убиецът от "Соло" избягал с фалшив паспорт, майка му доволна

.
Промененото лице на Илиян в клипа
Двойният убиец пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е избягал от България с фалшив паспорт. Направил си е и пластична операция. Той е имал ограничение от съда да пътува в чужбина, но го е нарушил, напускайки страната. Има съмнения, че бягството му е замислено отдавна, твърдят експерти пред Фрог нюз. В момента службите проверяват дали няма замесени служебни лица в организирането на бягството.
 
Върховният съд произнесе доживотна присъда на Илиян Тодоров за убийството на младежите Кирил Въжаров и Васил Александров. Той обаче не може да бъде намерен и няма как да почне да я излежава.

Синът ми иска да докаже, че е невинен, затова е избягал. Това заяви пред БНТ майката на Илиян Тодоров. Тя добави, че изцяло подкрепя сина си и му вярва. Жената не изглеждаше притеснена, дори се усмихваше, доволна, че синът й няма да лежи в затвора. Оттам Илиян нямало как да докаже невинността си. По отношение на видеоизявлението на Тодоров майка му каза: „Всичко беше продиктувано от страх". „Най-важното, което искам да му кажа, е, че го обичам и му вярвам", каза емоционално тя. Според нея Илиян я обвинява за ситуацията, в която е изпаднал. „Дълбоко в себе си той ме осъждаше за това, че не можах да направя достатъчно. Знам, че ще продължи да ме упреква", сподели Петя Тодорова и допълни, че не знае дали ще види някога сина си. За капак, родителката обяви, че присъдата е издадена под политически натиск.

Илиян Тодоров, който е признат за виновен за убийството пред дискотека „Соло“, се намира в Англия. Това обясниха експерти, анализирали видеозаписа от YouTube с обръщението на Тодоров. Вчера осъденият на доживотен затвор използва сайта за видеосподеляне, за да се опита да обясни, че е невинен. Обърна се и към главния прокурор Сотир Цацаров с твърдението, че процесът е опорочен.

Вече е издадена и европейска заповед за арест. Ако обаче Тодоров е с фалшив паспорт и под чуждо име, това ще затрудни откриването му. Предполага се, че е променил и външния си вид.

Местонахождението на издирвания убиец издавал специфичен за британските жилища ключ за осветление. Такъв се вижда на стената зад Тодоров на клипа. В него Илиян твърди, че убийството е извършено от друг човек, който почнал да го заплашва часове след драмата пред "Соло". Затова бил мълчал и по време на процеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5540 |11.12.2013 Търсят убиеца от "Соло" под дърво и камък . 1| 5089 |11.12.2013 Бащата на убиеца от "Соло": Получавали сме заплахи . 3| 5397 |10.12.2013 Изчезналият убиец от "Соло": Физическият убиец още е на свобода . 6| 5103 |06.12.2013 Убиецът от „Соло” се укрил?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads