Реклама / Ads
6| 5102 |06.12.2013 НОВИНИ

Убиецът от „Соло” се укрил?

.
Семейството на Илиян Тодоров задействало схема, чрез която да му се даде възможност да избяга, твърди майката на една от жертвите.
 

Илиян Тодоров го няма, укрил се е, за да не излежи доживотната си присъда. Такова подозрение изрази по БТВ Радмила Въжарова, майката на Кирил – една от двете жертви на Тодоров през 2009 година пред дискотека „Соло” в столицата.

Според жената, семейството на убиеца е задействало схема, чрез която да се даде възможност на Тодоров да се укрие. Било повлияно на Софийски градски съд да издаде оправдателна присъда на първа инстанция, „за да излезе той от затвора, да се укрие след това, ако няма последваща оправдателна присъда, както и стана”.
 

„След като беше освободен от СГС, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на единственото на Касационния съд. Преди това мълча през цялото време на процеса и не даде факти, за да докаже своята невинност. Единственият му път бе да се укрие. Имаше много молби за промяна на мярката му за неотклонение – едно изцяло нагло поведение”, допълни Въжарова.

По думите й, близките на Васил, другата жертва на убийството пред „Соло”, имат същите опасения за укриването на Тодоров.
 

В сряда ВКС потвърди окончателно доживотната присъда на Илиян Тодоров. Той в момента е на свобода, трябва да влезе в затвора следващата седмица.

Младият мъж излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства. През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров доживот с право на замяна в затвора. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.

Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 г. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля. Камери заснеха силует на мъж с бяла риза да размахва ръка близо до тях. От враждуващите компании само Тодоров бил с бяла риза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5498 |06.11.2013 Убиецът от "Цариградско шосе" - на свобода . 2| 8525 |04.11.2013 А. Русов: Не мога да кажа кой е убиецът на Андрей Луканов . 3| 5810 |09.08.2013 22-годишен е убиецът на юриста пред казиното . 1| 6250 |25.04.2013 Дърводелецът и убиецът му се познавали?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads