Реклама / Ads
9| 9576 |03.07.2009 НОВИНИ

Убиха шефа на х-л "Бохеми" пред шуменската болница

.
Рачев бил човек на Карамански, ГЕРБ и основен обвинител срещу Маргина през 1993 г.
 
Маститият бизнесмен Румен Рачев е застрелян пред "хирургията" на Шуменската болница. 42-годишният хотелиер е бил гръмнат с 3 куршума в гърдите и главата от висок мъж в работен зелен гащеризон и синьо-сива тениска около 12:30 ч. Той причакал Рачев пред болницата, където убитият ходел всеки ден на медицински процедури. Съпругата и лелята на загиналия са били с него; след изстрелите започнали да викат за помощ. В момента с тях работи психиатър от болницата. Служители на МВР са отцепили района.

Румен Рачев държи най-луксозния хотел в Шумен "Бохеми" в квартал Дивдядово. Според запознати бизнесменът стои зад разпределянето на 2877 декара терени, предназначени за индустриална зона около Шумен. Името му пряко се свързва с бившия районен прокурор Милен Вълчев, с когото раздали парцелите на определени фирми, близки до БСП, НДСВ и ДСБ. Рачев е човек с голямо влияние над общинските съветници в града. Освен това в негово помещение под наем се подвизавал щаб на политическа партия ГЕРБ, което още повече задълбочава мистерията покрай публичния разстрел 2 дни преди изборите.

Рачев е сред приближените на покойния Иво Карамански и основен свидетел по делото за въоръжения грабеж на спортния комплекс "Дескрим" през 1993 г. Тогава Големия Маргин и Димата-Руснака отвлякоха настоящия евродепутат Слави Бинев. След показанията на Рачев двамата бяха обявени за национално издирване. Румен Рачев за кратко е лежал в софийския арест по обвинение, че е участвал в пазарджишката престрелка в столичния кв. "Дружба", където двама охранители на "Гардения" бяха убити. След това шефът на х-л "Бохеми" промени показанията си, в резултат на което отговорността от Димата и Маргина беше снета. Техни хора съответно се отказаха от обвиненията по случая в "Дружба" с Рачев и той бе потулен от прокуратурата. Заради тези факти в Шумен Румен Рачев става известен с прякора "Последния оцелял човек на Карамански". В областта все повече се говори под сурдинка, че Рачев е бил болен от рак и нямало да доживее края на годината.

В момента входноизходните точки на града са блокирани от МВР. Десетки коли са спрени на отсечката от пътя София-Варна, близо до бензиностанция "Шел" на "5-ти километър". На мястото на престъплението се извършва оглед от полицейските служители до изясняване на случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 16224 |18.05.2009 Убиха шефа на "Софийска баница" Александър Занев . 2| 5404 |24.04.2009 Пенсионират шефа на „Охранителна полиция” заради Енергийния форум . 19| 5094 |13.03.2009 Спецслужбите на САЩ отказали посещение на шефа на ДАНС Петко Сертов . 3| 4909 |23.11.2008 Само за последните пет дни над 80 000 души в света изгубиха работата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads