Реклама / Ads
51| 6792 |06.07.2011 НОВИНИ

Убиха Васа с монтаж

.
Йорданка Христова
Знаете ли как е монтиран записът, той не е целият, бе накъсан. Едно е да пуснат целия запис, а на него едва ли би могло да се разбере за какво става дума, казва Й. Христова.
 

С Васа се познавахме от страшно много време, работили сме дълго заедно, ходила съм често у тях, казва в интервю за в. 24 часа певицата Й. Христова. Аз много пътувам и не се виждахме често, но винаги се чувахме за важните работи. Тя ми се обаждаше след някое предаване дали ми е харесало. Общувахме и всяка си вървеше по пътя.

Нейното значение бе на много високо и точно естетическо равнище. Имаше изключително верен поглед. Възхищавах й се и търсех с нетърпение нейните статии, защото ми отваряха очите. Не бе необходимо да си блъскам главата и да търся това, което тя много точно посочваше, все едно го сканираше. Васа бе с невероятна ерудиция, култура, финес, аристократизъм, ако щете, имаше всичко. И толкова ранима и чувствителна, че не можа да понесе тази гмеж, с която я заляха преди месец. Аз съм абсолютно сигурна, че това е предизвикало болестта й, няма начин да не й се отрази скандалът, в който я вкараха. На всеки щеше да се отрази, а тя бе изключително сетивна. Страшно съжалявам, че говоря за нея в минало време. Никак не ми звучи. Много, много ми е мъчно.

Тя не бе само коректив за гилдията. Абсолютно за всичко имаше око, защото бе с големи познания и широк кръгозор. Васа владееше няколко езика и живееше в не един свят, не беше ограничена в нашите дребни сметки и по български специални взаимоотношения.

За мен много от предаванията, които се излъчват по телевизията, просто не бива да се гледат от младите и особено от децата - те не са възпитателни, те са опасни. В една телевизия не може да има само забава, трябват възпитателни предавания, защото децата попиват. Родителите нямат време да се занимават с тях и телевизията едва ли не се явява второто училище А такива сбъркани и безобразни неща се излъчват.

Ако телевизията реди предаванията си, кой следи за тях? СЕМ? Трябва да се наказват за всички порнографии, които бълва екранът непрекъснато. Това е безобразно. Спомням си, когато Слави Трифонов се изфука пред един голям американски певец с един клип, гостът му каза: "Това по нашата телевизия не може да се излъчи." А ставаше дума уж за най-демократичната страна. Това е! Просто не може да си правят каквото си искат някакви хитри копелета, някакви си 5-6 хитри продуценти, които видяха, че в продуцентството има далавера. Какво е това - един и същ продуцент има предавания във всички телевизии.

Познавам Васа като принципен човек, а я окаляха до смърт. А знаете ли как е монтиран записът, той не е целият, бе накъсан. Едно е да пуснат целия запис, а на него едва ли би могло да се разбере за какво става дума. Но нещата така са монтирани, че да я опетнят. Ами Васа е човек на свободна практика, защо да не вземе хонорар за труда си. Аз като пея, ми плащат, нормално е. А те го изкараха подкупи, мръсотии, поръчки. Айде холан! А после го раздуха много, изтъпанчили се бяха да коментират и нейни близки - кръстници или кумове.

Но държавата ни е такава. Ето навремето, когато опетниха с онзи скалъпен филм Иван Славков, Бог да го прости. Бе абсолютно тенденциозно. Гледала съм сто пъти тази лента. Иван Славков влезе, каза, че отива на погребение, и излезе. Нищо не можеха да му направят, ако ние, българите, бяхме застанали зад него и кажем: "Искаме да видим целия немонтиран филм, на тези кадри Славков нищо осъдително не прави." Тогава нямаше нищо да му направят и България нямаше да бъде омърсена. Това бе голяма обида и тя също допринесе Иван да си отиде. Той е бил всякакъв, но никога не и дребна риба. Това бе скалъпена история и тя си личеше.

По същия начин бе направена и историята с Васа. И викнаха, че защитавали журналистиката. Глупости. Журналистиката се е навела пред управляващите - днес на едни, утре на други, после на трети - така вървят нещата у нас. А със скалъпеното за Васа извъртяха нещата уж за принципност и етика. Защо аз не мога да осъдя някой, който пише глупости за мен. Къде са законите за печата, така ли се спазва Етичният кодекс на журналиста? Ако ги имаше, нямаше да се произвеждат подобни гнусотии. Те убиха и Иван Славков, сега и Васа, а ние виновно допуснахме тези убийства. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5447 |11.05.2011 Посред бял ден убиха наш боксьор на кръстовище . 5| 5940 |24.03.2011 След скандал убиха ексшеф на ФК"Нефтохимик" . 69| 5927 |02.02.2011 Сините загубиха битката срещу Цветанов . 43| 7591 |22.01.2011 Л. Герасимова: Убиха Андрей Луканов три пъти!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads