Реклама / Ads
10| 11477 |23.01.2011 НОВИНИ

Убийството в Кърджали – заради липса на внимание

.
Преди убийството младежът е изпаднал в афект. Той се е чувствал неудовлетворен, че през годините не е бил достатъчно добре оценяван от родителите си и по-специално от майка си.
 

17-годишното момче от Кърджали, убило майка си и по-малкия си брат, е много интелигентно и ученолюбиво. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на пресконференция в МВР.

Той каза, че това е поредното убийство с мотиви, свързани с взаимоотношенията в семейството.

Неделчо Стойчев от института по психология към МВР посочи, че младежът е срещал трудности във взаимоотношенията най-вече с майка си. Скорошно скарване за това дали е достатъчно добре подготвен по химия е довело до покачване на напрежението в общуването между двамата.

Малко преди убийството момчето е изпаднало в афект. То се е чувствало неудовлетворено, че през годинитене е бил достатъчно добре оценяван от родителите си и по-специално от майка си.

Психологът коментира, че тези трудни взаимоотношения са били препятствие за него, което той не е успял да преодолее по никакъв друг легален начин.

Младежът е направил пълни самопризнания и в момента се разкайва за стореното. От МВР все още проверяват всички версии и хипотези от нощта на убийството.

Стана ясно, че по-малкият брат е бил задушен, защото е станал свидетел на убийството на майката. Решението за двойното убийство не е взето предварително и престъплението е ситуативно.

Според специалистите причината е свързана с това дали майката е инвестирала достатъчно време и внимание към по-големия си син.

Те поясниха, че жената е била многократно намушкана с нож, като нито един от ударите, сам по себе си, не е бил смъртоносен. Най-вероятно тя е починала от кръвозагуба, но това ще стане ясно след изготвянето на експертиза от съдебните лекари. Все още се търси ножа, с който е била намушкана.

Криминалистите са категорични, че над момчето не е осъществявано физическо насилие.

Цветан Цветанов посочи, че през последните три години младежът не е получавал подаръци от майка си. На Нова година е бил единственото дете в компанията от приятелски семейства, което не е получило подарък за празника, след което изпаднал в депресия.

Силовият министър допълни още, че младежът искал да дойде в София и да положи изпит Кеймбридж за сертификат по английски език. Семейството му било убедено, че той ще успее да вземе сертификата и дори подготвило пари да замине да учи във Великобритания. Малко преди това обаче парите били изхарчени за други нужди, което допълнително утежнило взаимоотношенията в семейството.

Цветанов подчерта, че семейството се е ползвало с изключително добро име сред приятели и колеги.

Работата по случая продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4748 |22.01.2011 Жена е убита в Кърджали, издирват малкия й син . 2| 7760 |21.01.2011 Д-р Маджуров е уволнен заради смъртта на Гери . 40| 5215 |18.01.2011 ЕК ни наказва заради СРС-тата . 15| 4801 |18.01.2011 Първанов уволни шефа на Правния си съвет заради „Тановгейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads