Реклама / Ads
7| 7132 |18.10.2009 НОВИНИ

Убит е убиецът на Стоян Стоянов, МВР разплете случая

.
Паяжината около отвлечения и убит бизнесмен Стоян Стоянов се разплете. Спор за имот е в основата на покушението над бизнесмена, съобщиха от МВР. Отвлеченият преди година и половина бургаски бизнесмен Стоян Стоянов е бил убит. Още вчера министър Цветан Цветанов намекна за неприятната новина, но тогава нещата не бяха потвърдении.
 
Бизнесменът се е интересувал от имот, съседен на друг, притежаван от него. Когато се свързал със собственика, който според разследващите е синдик, му е била предложена неизгодна цена. Вследствие Стоянов се отказва да купува имота, но по-късно бива притискан да го купи. Така възникват междуличностни конфликти и се стига до отвличането на бизнесмена, за поръчители на което се считат Галин Костов, бивш съдия в Окръжния съд във Варна и Станислав Михайлов, който в периода 2002-2006 година е бил изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания. Отвличането е било с цел Стоянов да бъде убеден да купи въпросния имот. След поредния му отказ на връщане за Бургас, той е бил убит от Манол Хаджиев и лице, за което се знае само първото име - Веско. И на двамата е била обещана сумата от 20 хил. евро за извършването на убийството. По-късно Манол Хаджиев е бил намерен убит, като се смята, че мотивът за това е настоятелното търсене на полагащите му се пари и заплахата от това той да издаде информация за убийството на Стоян Стоянов., съобщи агенция "Фокус".

Припомняме ви, че бизнесменът беше намерен заровен в гористата местност край Обзор, казаха още криминалистите. Единият от поръчителите – Галин Костов е задържан в петък вечерта и в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение в окръжния съд във Варна.

Трупът на 37-годишния президент на фирма "Гранити" е бил открит преди два дни. В началото на юли бяха задържани първите двама участвали в престъплението. 37-годишният Стоян Колев и 30-годишният Нено Стоянов от Варна са били посредници между поръчителите и преките извършители. Те са в следствения арест от четири месеца. От изчезването на бизнесмена на 6 март 2008 г. той се считаше за отвлечен. В самото начало антимафиотите работеха по няколко версии, основната бе личен мотив, свързан с приятелката на Стоянов – Мария. Оказа се, че Стоянов е бил изнудван от бившия мъж на Мария – Тодор Стамов – Малкотърновския, който в момента е в затвора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7023 |14.10.2009 Убиецът на Кембъла наруши правилата и като пешеходец . 12| 5324 |26.09.2009 Заплашват Стоян Кушлев след запора над Христо Ковачки . 13| 5895 |16.09.2009 Българската икономика - в състояние на свободно падане . 0| 4556 |07.09.2009 Пострадалото дете в Разлог в добро състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads