Реклама / Ads
5| 6147 |11.04.2012 НОВИНИ

Убитият бизнесмен Йордан Динов без имоти и коли

.
Йордан Динов
Пращал пари в САЩ на дъщеря си, трупал в сметката й за колеж. Девойчето е на 15 г. и за да може единственото му дете да се чувства добре в чуждата страна и далеч от него, Йордан Динов доста често пращал записи в Америка.
 

Разстреляният миналата сряда в София благоевградски бизнесмен и докторски син Йордан Динов няма имоти на негово име освен половината от фирмата “Скай спорт 365 България” ООД, чрез която организираше залагания и която вероятно стана причина за убийството му, съобщи източник, запознат с разследването. Къщата, където Динов живееше през последните 10 години с приятелката си Соня Букева, се води на нейно име, както и колата, която той караше, пише в. “Струма”. Още в началото на връзката им Соня успяла да продаде за около 50 000 евро наследствена земя във Велинградско и тези пари отишли за дом в богаташкия квартал над печатницата в Благоевград.

На името на Соня са и повече от семейните банкови сметки, предполагат негови познати, въпреки че Динов избягвал да коментира темата при все по-редките срещи с тях през последната година от живота си.

Общоизвестно е обаче, че младият бизнесмен предал сериозни суми на законната си още съпруга Ирена, която живее в САЩ от десетина години заедно с дъщеричката им Венета, кръстена на майката на Йордан Динов. Девойчето е на 15 г. и за да може единственото му дете да се чувства добре в чуждата страна и далеч от него, Йордан Динов доста често пращал записи в Америка.

През последната година дори събирал пари и ги влагал в нарочна банкова сметка, за да може дъщеря му да учи в колеж. В момента Венета Динова-младша е единственият наследник на баща си, тоест нейни са 50% от фирмата му, а другите 50% остават във владение на приятелката му Соня. Съгласно законодателството ни като непълнолетна дъщерята няма право да е член и собственик в търговско дружество. Настойник на Венета до навършване на пълнолетието й е майка й, поради което поне през следващите 3 години двете съпернички за сърцето на Йордан Ирена и Соня ще трябва заедно да въртят фирмата.

Хора, познаващи и двете, са на мнение, че това е проблем, тъй като още докато Ирена и Динов били истинско семейство в Благоевград, той три години се движел почти открито със Соня, преди Ирена да му вдигне лют скандал. Тогава Йордан Динов се изнесъл със Соня на квартира, по-късно изпратил със зелена карта съпругата си и дъщеря им в Америка, съобщава още в. Струма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5614 |18.03.2012 Плашат русенски бизнесмен с подхвърлена дрога . 10| 5133 |14.03.2012 Закопчаха общински шеф, рекетирал бизнесмени . 19| 6267 |28.02.2012 Трактора вземал бизнесмени за заложници . 47| 17050 |24.02.2012 Заради търговска война "поръчали" взривения бизнесмен?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads