Реклама / Ads
2| 13548 |17.02.2019 ЪNDERGROUND

Убитият тази сутрин в Кюстендил е Валери Дъбов

.
Валери Дъбов
Валери Дъбов е убитият тази сутрин в Кюстендил 35-годишен мъж. Смъртта му предизвика събиране на мирен протест на хората от града, потресени от случилото се. Извършителят все още не е открит.
 

„Момчето е изключително добро и скромно. Не можем да повярваме, че са го убили. Не е бил никога в криминалните среди“, коментираха кюстендилци.

 

Полицията в Кюстендил продължава издирването на 19-годишеният извършител на убийството. Полицейски екип е разположен на изхода на града и проверява автомобилите и автобусите в посока София, предава "Фокус"

 

Със сядане върху пешеходните пътеки протестиращите в Кюстендил блокираха за кратко движението на кръстовището при Железния мост в града.

 

Хората тръгнаха от кръговото кръстовище при плажния комплекс, преминаха през улиците „Хаджи Димитър” и „Цар Освободител”, през мястото, където при станалия тази сутрин масов бой загина 35-годишен мъж, както и през заведението, пред което е започнал скандалът. След това протестиращите се спряха за кратко на площад „Велбъжд” и продължиха по пешеходния булевард „България”. На кръстовището при Железния мост те седнаха за кратко на пешеходните пътеки, след което се разотидоха. Протестът беше обявен като знак на съпричастност към семейството на починалия кюстендилец, съобщава novini.bg.

 

Хората посочиха, че случилото се е голяма трагедия и с протеста искат да покажат, че се интересуват от това, което става, както и че кюстендилци имат своя позиция и искат да я изразят.

 

Собственикът на заведението, пред което се е зародил конфликтът Антон Селнички заяви пред журналисти, че се създават проблеми с циганите. „Не зная какъв е поводът. Не зная точно какво е станало, защото те са излезли от заведението и нещата са започнали от близкия паркинг”, каза Антон Селнички. По думите му преди време е имало и друг случай, при който е било прободен с нож младеж.

 

Част от протестиращите заявиха, че са им омръзнали подобни инциденти, както и това, че наглостта на единия етнос става все по-голяма. Беше посочено, че това не е единичен случай в страната, но те зачестяват и това не е нормално. По думите им от година се води кампания за интегриране на определен етнос, но нищо не се случва. Според протестиращите всеки ден в България се случват безчинства и единият етнос живее като нормален европейски народ, другият етнос – не. Това трябва да се промени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7459 |27.07.2018 Застреляха от упор собственичка на заведение в Благоевград тази нощ . 10| 13988 |06.06.2018 Само във Фрог: Убитият затворник Пелов бил с 2 пистолета „Макаров“ и още три пълнителя, екзекуцията е заради жена . 6| 20118 |29.01.2018 Само във Фрог: Убитият данъчен предупредил приживе службите, че го следят . 0| 6288 |14.03.2015 Арестуваха трима българи с 1 кг. екстази в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads