Реклама / Ads
5| 5083 |24.04.2014 НОВИНИ

Ученичка пръска съучениците си с нервнопаралитичен газ.

.
15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ в час по английски език. Единият от съучениците й бил с астма и е изпаднал почти в безсъзнание, другият няколко дни лежи на системи в "Пирогов". Инцидентът се е случил преди великденските празници в столична гимназия.
 

В един момент в часа настава смут, Камелия взима от чантата на своята приятелка флакон с газ и пръска единия от съучениците си. Класната реагира веднага и извежда децата. Силният газ бързо се разпростира в затворената стая и така децата вдишват от него. Те кашлят, държат се за корема. Всеки има различни оплаквания - от стомашни болки, позиви за повръщане до алергични кашлици.

Валери, който е напръскан, стигнал до болница, където лежал на системи, а Георги, който е бил до него, изпаднал почти в безсъзнание.

Той имал астма и за него подобен газ можело да има фатални последици.

Камелия бърка в чантата на Йоана и сама вади спрея, показват записите, които гледали от ръководството на гимназията.

"За мен това е абсолютно необмислена детска постъпка и в никакъв случай постъпка, при която иска да навреди по някакъв начин на съучениците си. Просто са си решили в деня преди ваканцията да си създадат някаква весела част", така си обяснява случилото се директорката Валерия Додова.

Родителите на Камелия са били извикани, говорено е и с нея.

От записа се вижда и че децата с нищо не са предизвикали Камелия и тя пръска само веднъж с него, но газта е силна. Пръска в гърба на едното момче и след това веднага класната бързо извежда от стаята целия клас и ги сваля при медицинската сестра.

Целият клас от около 20 души минава през лекарския кабинет. Единият от двамата пострадали е закаран от класната с такси до баба му, откъдето да идат на лекар. "Според мен са били взети всички мерки, които е трябвало да бъдат взети", каза директорката.

Какво ще се случи с момичето решава педагогическият съвет вчера късно следобед. Класната е предложила Камелия да бъде изключена и преместена в друго училище.

Преди заседанието на съвета дори директорката сподели, че не знае как ще гласува. Жената, която има 35 години педагогически опит, среща подобен инцидент за първи път и е убедена, че момичето не го е направило, за да навреди.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7012 |17.04.2014 В шок са съучениците на убитата Алекс . 11| 8815 |22.03.2014 Пак на морето: 16-годишна ученичка се хвърли от 12-ия етаж . 4| 6534 |03.01.2014 Пуснат от затвора рецидивист блудства с ученичка в асансьор . 22| 7956 |19.06.2013 Ученичка роди дете от баща си в търновско село

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads