Реклама / Ads
1| 5277 |24.02.2016 НОВИНИ

Ученичката, пила чай с дрога, почина след 3 месеца кома

.
16-годишната Теодора К. от Шумен, за която се смята, че е жертва на опасен чай за пушене, е починала след близо три месеца в кома. Момичето беше настанено в интензивно отделение на шуменската болница от средата на ноември м.г., но след това е било прехвърлено в здравно заведение в Бургас. Починало вечерта във вторник.
 
По случая беше образувана проверка в Детска педагогическа стая в Шумен, но вече има дознание за причинена тежка телесна повреда. Остават неясни обястоятелствата и причините за фаталната развръзка.

Във фаталния ден 16-годишната Теодора поканила неин съученик на гости. Десетокласничката се почувствала зле и паднала в несвяст в дома си в Шумен. Баба й, с която живеели заедно след смъртта на майката, била в съседната стая. Момчето и момичето пили малко мента и пушили.

Само се предполага, че става въпрос за употреба на модерния сред тийнейджърите чай за пушене. Първите изследвания обаче, не показаха наличие на дрога в кръвта. Според медици това не изключва употребата на вещества, които анализите не разпознават.

Лекарите от Бърза помощ намерили Теодора в безпомощно състояние. В състояние на клинична смърт, без сърдечна дейност и без дишане. Пораженията, които са върху централната нервна система са твърде сериозни.

В кръвта на момичето не са открити следи от наркотици, но лекарите са категорични, че комата не е причинена от алкохол. Подозират, че Теодора е пушила от така наречения „весел чай", който е хит сред тийнейджърите и е изместил марихуаната.

„Проблемът е, че в момента в България се шири така наречената дизайнерска дрога. По своя химичен състав тя е с една непостоянна химична структура, поради което апаратите, които работят на база софтуер на познати химични молекули, не могат да диагностицират наркотик, ако той не съществува в софтуера", обяснява д-р Петко Загорчев.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5146 |22.01.2016 Румяна Коларова: При Маргарита Попова е настъпила радикална промяна . 21| 6552 |19.01.2016 Екскметът на Стрелча: Правих секс с ученичката, но доброволно . 2| 4290 |03.11.2015 Размина се на учителката, лепила устите на деца в софийска градина . 1| 4252 |09.06.2015 Световната здравна организация била подкрепила реформата на Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads