Реклама / Ads
20| 5884 |16.09.2013 НОВИНИ

Ученички припаднаха пред Орешарски

.
Орешарски бие първия звънец в Садово Източник: Булфото
Две осмокласнички колабираха пред очите на министър-председателя Пламен Орешарски днес следобед при откриването на новото 20-класно основно училище "Гео Милев" в град Садово, което се строи повече от 30 години.
 

И двете, облечени в тракийски народни носии, участваха в официалната церемония, информира Труд. 13-годишната Виктория Желева дори държеше в ръцете си огромната пита, от която премиерът трябваше да си отчупи, след като бие първия звънец за старта на новата учебна година. Припадането на двете момичета пообърка малко протокола и причини временен смут, а мълниеносните рефлекси на гардовете от НСО и на "Охранителна полиция"-Пловдив предотвратиха сериозен инцидент, тъй като едното от тях колабира точно пред стълбите към входа на новото школо.

На момичетата бе оказана спешна медицинска помощ, а лекарите съобщиха, че явно им е станало лошо от притеснение и вълнение. "Аз се вълнувам не по-малко от вас, също съм родител и преподавател. Радвам се, че на този ден съм точно в Садово, където през 1883 г. е открито първото земеделско училище у нас", обърна се в словото си към учителите, учениците и родителите премиерът Пламен Орешарски.

"Особено критичен съм към професионалната подготовка на децата, от която се оплакват и работодателските организации. Трябва да имаме добре обучени кадри в различни сфери. А и смятам, че броят на Висшите учебни заведения у нас трябва да се редуцира, макар да имаме престижни университети", заяви министър-председателят.

Той с удоволствие приел поканата да открие новото училище, защото като финансов министър в кабинета "Станишев" през 2009 г. отпуснал 2,3 млн.лв. за завършването на ОУ "Гео Милев" в Садово, чието строителство започнало още през 1983 г.

Правителството на Бойко Борисов отпусна 1 млн.лв. в края на 2012 г. за довършителните дейности - ограда, отоплителна инсталация на пелети, охранителни камери и др. Любопитно е, че подобен инцидент се случи преди около година и с Бойко Борисов. Тогава при церемонията по рязането на лентата пред Административния съд в Ловеч в краката на тогавашния премиер от вълнение припадна танцьорка от състава „Елит".

Кметът на община Садово Димитър Здравков от БСП поиска от премиера Пламен Орешарски още 1,2 млн. лв. за нова детска градина на гърба на училището, тъй като в момента малчуганите от забавачката били настанени в бивша винарска изба. Още 720 000 лв. пък са нужни и за физкултурен салон на ОУ "Гео Милев". В него ще учат 220 деца от първи до осми клас, като всяко от тях получи "Енциклопедия на ученика" като личен подарък от министър-председателя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4940 |14.09.2013 Изписаха шофьорът и жена му причинили ада пред The Mall . 9| 10372 |13.09.2013 Отново тежка катастрофа на "Цариградско", пак там пред The Mall . 44| 5971 |09.09.2013 Волен Сидеров: Не виждам причини и аргументи за предсрочни избори . 17| 6520 |09.09.2013 5 години затвор за хакерство предвиждат промени в НК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads