Реклама / Ads
0| 6173 |10.06.2015 НОВИНИ

Ученик изнудва бивше гадже с голи снимки

.
Абитуриент от Математическата гимназия в Благоевград рекетирал с голи снимки бившата си приятелка - ученичка от девети клас на езиковата гимназия, съобщи struma.com. Кирил П. снимал момичето, докато били гаджета. След раздялата започнал да я изнудва за пари, за да не пусне снимките в социалните мрежи или пък на родителите й.
 

 Притеснена девойката, която е от петричко село, му дала няколко пъти исканите суми, но при последното поискване отказала. Той се ядосал и изпратил на майка й снимка на момичето по халат. Така тя била принудена да разкаже на родителите си за психическия тормоз. Според сайта, те подали жалби в полицията в Благоевград и София.

 

"При нас такава жалба няма постъпила", категорични са от ОД на МВР-Благоевград. Криминалистите казват, че не са рядкост подобни оплаквания от ученици, които си правят компрометиращи снимки и след това ги пускат в социалните мрежи или пък на мобилните телефони на приятели, за да се уязвят, но за този конкретен случай нямат информация. Възможно било оплакването да е изпратено в отдела за компютърни престъпления на ГДБОП.

 

"Прочетох това в един сайт и веднага започнах да проверявам дали наистина наш 12-окласник е замесен. Не установихме с колегите по никакъв начин да е достигала такава информация до нас,, било от родители, било от ученици. Имаме две момчета с името Кирил, но другите им имена са различни. И двете момчета ги познавам много добре и съм категорична, че те такова нещо няма да направят", коментира директорът на Природо-математическата гимназия Татяна Ядкова. Говорила е с колегите си дали те не са чули нещо такова от учениците, но и те останали изненадани. В сряда в училището били извикани завършващите, за да си сверят данните за дипломите и с тях също е говорено, но и децата не знаели за такова изнудване. "Чух се и с колежката директор на Езиковата гимназия Тина Попова. И до нея не е достигал дори и слух за подобно нещо. Обадихме се в полицията, но и оттам ни казаха, че нямат оплакване и също не знаят за такъв инцидент", допълни Ядкова.

Тя допуска, че е възможно във връзка с приема след 7-и клас и ожесточената битка между училищата да се пускат такива слухове за възпитаници на двете елитни училища.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4246 |05.06.2015 Перничанин нахлу в школо, преби съученик на сина си и напсува учителите . 0| 4403 |15.05.2015 19-годишно момиче е арестувано за убийството на бившето й гадже . 5| 4202 |11.05.2015 Ученик без книжка катастрофира в стълб и оживя . 3| 7690 |24.04.2015 Арестуваха ексшефа на СИК за изнудване и заплахи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads