Реклама / Ads
5| 7697 |21.06.2013 НОВИНИ

Ученици си режат вените в сатанински ритуали

.
Сектантски ритуали извършват ученици от шести и седми клас на бургаското ОУ „Братя Миладинови”, съобщиха родители. Децата се групират в братства.
 

Техните членове правят тайнствени ритуали с въжета и свещи, дупчат си ръцете с пергели и ножове, пускат си кръв, за да скрепят братството си. Част от децата са отличници, при които няма признаци, че има проблеми. Психолозите не се ангажираха с точен брой на тийнейджърите, които участват в ритуалите, пише "Монитор". Във вторник вечерта е била свикана спешна среща, на която ръководството на ОУ „Братя Миладинови” е информирало родителите за случващото се и ги е инструктирало

КАК ДА НАБЛЮДАВАТ ДЕЦАТА СИ
по време на лятната ваканция. Малцина от възрастните обаче са присъствали. Информирана е и Комисията за борба с противообществените прояви.

Някои деца правят само леки нарези по ръцете, други „дълбаят” буквата на момчето или момичето, което харесват, трети се режат във формата на сърце. Голямата опасност идва от това, че го правят с едни и същи остриета и по този начин могат да се заразят. Влечението има общ корен с емо културата, макар че при нея има доста повече външни белези, които да насочат вниманието на родителя към проблемите, през които детето му преминава.

Това не е еднократен акт и не можем да сме сигурни дали няма да повторят. Могат да прекрачат границата и

НЕСЪЗНАТЕЛНО ДА ОТНЕМАТ ЖИВОТА СИ каза педагогическият съветник Нели Тетимова и допълва: „Това е автоагресия, също като дрогата.”

Според Тетимова сатанинската мода върви от няколко години насам. „Децата искат да бъдат забелязани, да покажат колко много страдат. Мотивите им са различни – понякога са тревожни или самотни”, обясняват психолозите. Целта на самонараняването е да се изрази емоционалната болка по физически начин.

Оправданията за белезите са от логични до напълно безумни. Някои споделяли, че ги одраскала котка, а едно от децата твърдяло, че е получило нараняванията от счупена острилка, падайки върху нея. Миналата седмица един от учениците си е рязал вените и се наложило да викат линейка.

Ако детето ви ходи с дълги ръкави и крачоли дори в горещините, това може да е признак, че се опитва да прикрие белезите си, твърдят психолозите. Те съветват родителите да наблюдават и поведението на децата в социалните мрежи. Там те се събират в групи и споделят дори снимки на наранените си крайници, с които засвидетелстват вярност към култа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6768 |20.06.2013 Учениците няма да учат "Тютюн" и "Майце си" . 20| 5063 |15.06.2013 Депутатите с редовна ваканция - няма да режат от почивката си . 15| 5126 |09.06.2013 2% от фирмите изпълняват 98% от обществените поръчки . 13| 5986 |09.06.2013 Червените депутати приемат драконови мерки за дисциплина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads