Реклама / Ads
22| 6611 |18.12.2012 НОВИНИ

Учителката по немски посегна на живота си

.
Илияна Иванова се появи с децата си в предаването "Всяка неделя" на 16 декември Източник: НТВ
Учителката Илияна Иванова, която беше задържана пияна на работното си място на 10 декември, е приета в токсикологията на "Пирогов" с опасност за живота.
 

48-годишната Илияна Иванова първо е била в шокова зала. Докарали са я с комбинирано отравяне от алкохол и психотропни хапчета рано сутринта на 18 декември. Най-вероятно става дума за опит за самоубийство. Колко алкохол и какви лекарства е изпила, тепърва ще се изяснява, съобщи говорителят на спешния център Мария Пойразова пред TV7 .

"Лекарите правят всичко възможно, все още има риск за нея", казаха от болницата около 17 часа, предаде Стандарт. От "Пирогов" не се ангажират да кажат дали става дума за самоубийство.

По думите на Елена Лазарова, приятелка на Илияна Иванова, учителката била   депресирана и споделила, че й минават мисли за самоубийство. Те зачестили, особено след като провела в понеделник разговор със 130 СОУ, от което я уволниха.

"Взе телефона ми, за да разговаря със заместник-директорката. Нейният мобилен е спрян, а не успя да си вземе друга сим карта", разказа Елена Лазарова.

"В последните дни просветните шефове направиха десетки изявления, че ще й бъде подадена ръка и тя се надяваше, че може би все пак ще запазят мястото й", допълни тя.

От 130-о училище обаче й заявили, че "много съжаляват и й пожелават бързо възстановяване", но ще бъде освободена от длъжността. От Инспектората по образование твърдят, че Илияна преподава и в още едно училище, но там има съвсем малко часове.

Допреди няколко дни Илияна беше в друга болница, където постъпи за лечение доброволно. Тя отишла там миналия вторник, след като в понеделник бе изведена от полиция и с белезници от 130 СОУ.

Добри хора напълнили хладилника на семейството за празниците веднага след като историята за тежката съдба на Илияна нашумя в медиите, но оставал въпросът как ще издържа децата си в бъдеще. Освен това много й тежал фактът, че за съдбата й вече седмица се говори в медиите.

Марта Събева, съседката на Илияна Иванова, написа тази вечер във фейсбук групата "Добро за семейството на Илияна":

Уважаеми приятели.
Действително Илияна е в Пирогов. Повече информация за това какво се е случило точно - нямам.
Искам да ви разкажа само,че децата са добре, леля им е с тях. Преди малко пристигна печката от Пловдив. С Виолета и Тео отидохме и взехме шкафче-70лв за под печката и вече е готова за обещаната баница :). Днес при децата дойдоха и колеги на Илияна от училището, които бяха събрали около 400лв+150лв от учителския синдикат. Добра новина ни съобщиха-предложение за работа от директора на училището в Елин Пелин за Илияна. Бяха приготвили и подаръци за децата. Разходихме се и закупихме зимни хубави немски обувки на Тео-159лв.
В момента съм отново под телефонна обсада от медиите, които търсят връзка с тях за репортажите си... Призовавам всички журналисти, да се успокоят и да търсят другаде материал за емисиите си.
Децата помолиха за спокойствие! Аз също.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6804 |09.12.2012 Скопие посегна и на Свети Климент . 2| 6658 |05.12.2012 Посегнаха и на Славейковия паметник . 32| 5583 |23.11.2012 Немските села пълни с наши доктори . 25| 5222 |03.10.2012 Делян Добрев: Не ние прогонихме немския инвеститор RWE

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads