Реклама / Ads
7| 4711 |09.02.2010 НОВИНИ

Удължиха ареста на пияния, убил полицай

.
Полицейската заповед за задържането на убиеца на полицая Бончо Чернев ще бъде удължена от 24 на 72 часа, съобщиха на ОД на МВР в Стара Загора.
 
"Образувано е следствено дело в Следствена окръжна прокуратура - Стара Загора, за престъпление по член 116 за убийство и опит за убийство на полицейски служител, защото той е направил опит да убие и втория служител, който обаче успява да му отнеме ножа и така получава травмата, но успява да го задържи до идването на втория полицейски екип, който го откарва", казаха колеги на убитото ченге.

Убиецът е бил във видимо нетрезво състояние, но дали наистина е бил пиян и в каква степен ще стане ясно от кръвната проба, която най-вероятно ще излезе днес.

Другият ранен полицай има порезна рана в областта на ръката, оказана му е амбулаторна медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Убитият полицейски служител Бончо Чернев е на 38 години. Работи в системата на МВР от 1993 година, женен, с две деца.

Научихме от новините в 19,00 часа, че синът ни е убит. Това разказа Черньо Гончев, баща на убития полицай. Вчера рано сутринта той е разговарял със сина си, който му е препоръчвал да не тръгва в лошото време към града.

Когато разбрах от телевизията, звъннах на снаха ми и тя беше чула - децата пищяха неудържимо. Имаме две деца - осмокласникът Чавдар и 10-окласничката Моника. Всички са в шок. Жена му е шивачка. Сега очакваме да го погребем в село Горно Черковище, където се е родил. Това разказва таткото на убития полицай в интервю за БТА.

Frognews.bg припомня, че полицай издъхна вчера в казанлъшкото село Енина, след като пияница наръга униформения и още един негов колега след битов сеемеен скандал.

Името на убитото ченге е Бончо Чернев, като жертвата е от съседно село, но се наложило да отиде да потуши скандала.

Другият полицай бе намушкан в ръката и е настанен за лечение в болницата в Казанлък. По данни на Националния медицински координационен център (НКМЦ) няма опасност за живота му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5691 |04.02.2010 Златко Баретата остава в ареста . 6| 5990 |21.01.2010 Хамстера остава в ареста, жена му с алиби за белязаната банкнота . 1| 6579 |19.01.2010 Жоро Главата обжалва ареста си . 15| 5713 |12.01.2010 Спукаха тиквата на Главата в ареста?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads