Реклама / Ads
30| 8758 |01.06.2012 НОВИНИ

Удариха бандата на Таки

.
Цветан Цветанов
Служители на ГДБОП задържаха четирима от бандата на Христофорос Аманатидис-Таки. За да се утвърди наследник на Брендо на толкова високо ниво, трябвало да минат години, информира министърът на вътрешните работи.
 

Операция за задържането на хора, които се занимават сериозно с наркоразпространение се провежда в момента, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Съвместно с Върховна касационна прокуратура се извършва задържане на лицата, които ще бъдат приведени за 24-часова мярка, а впоследствие прокуратурата на база това, което се събира и с което разполагаме, ще предприеме следващи мерки.

Служители на ГДБОП задържаха четирима от бандата на Христофорос Аманатидис-Таки. В хода на работата по образувани досъдебни производства през 2008, 2009 г. и 2011 г. Х.А. – Таки, А.П. и Х.В. са обявени за общодържавно издирване. Срещу тях има и издадени европейски заповеди за арест. На 22 май в София беше задържан А.П.. Разследващите установили, че към престъпната организация има и други съпричастни, срещу които е насочена и днешната операция. Задържани са общо четирима членове на групата.

В Бургас е заловен 29-годишният К.К. по прякор Кирчо Руския. За него е установено, че е организирал наркотрафика в нощни заведения на територията на Слънчев бряг и в столицата, събирал и отчитал парите от продажбата им. В София са задържани други трима - К.Б. на 35 г. по прякор Куката заемал високо ниво в йерархията на групата. За връстника му - К.М на 35 г. е установено, че е отговарял за съхранението на наркотиците, които групата е разпространявала в "Младост". Третият задържан е А.К. на 37 г. - Тони Застраховката. Той се е занимавал с наркоразпространение. При претърсванията на адресите им са иззети множество мобилни телефони, сим карти, документи, фалшиви банкноти, лаптопи.

 

Информацията, намерена у Брендо, е предадена на прокуратурата, която е образувала производство срещу неизвестен извършител. Концентрирани са усилията във всички оперативни предположения за поръчките за извършване на убийствата през последните години. Част от тях са свързани с нерешени финансови взаимоотношения и противоречията, които е имало с лица, работили с Брендо.
 
По темата за наследник на Брендо, за което пишат медии днес, Цветанов каза, че за да се утвърди такова високо ниво, трябвало да минат години. Около 40 тона кокаин се внасяли годишно в Европа, съобщи още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6609 |29.05.2012 Градушка и порой удариха Кърджали . 5| 8728 |28.05.2012 След Таки Интерпол подгони и Малкия Маргин . 0| 6273 |22.05.2012 „Рефан” подкрепи деца, лишени от родителски грижи и такива с увреждания . 17| 7107 |22.05.2012 Мобилните оператори удариха джакпота със земетръса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads