Реклама / Ads
1| 5328 |01.12.2010 НОВИНИ

Удариха канал за трафик на хора у нас

.
Задържани са четиримата организатори - един турски и трима български граждани.
 

Служители на Главна Дирекция „Гранична полиция" разкриха международен канал за нелегални емигранти през България, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са четиримата организатори - един турски и трима български граждани. Арестувани са и осем нелегални емигранти. 49-годишният турчин М.У. набирал желаещите в Турция, предимно граждани на Иран и Ирак. Той организирал превеждането им през турско-българската граница чрез други лица, а сам чакал преминалите на българска територия. Мъжът организирал транспортирането им до квартири в страната, където нелегалните емигранти изчаквали да им бъдат набавени фалшиви български документи за самоличност. С тях те правели опити да напуснат България към страни от Западна Европа.

На 28 ноември гранични полицаи от ГПУ-Генерал Тошево спрели за проверка микробус, управляван от 40-годишния Б. Х. от Добрич. В него пътували четирима - две жени и двама мъже, които представили български лични карти. Петимата са били отведени за проверка в ГПУ-Генерал Тошево. Установено е че личните им карти са фалшиви, а от разговора с четиримата пътници станало ясно, че те са от Иран и Ирак. Освен шофьора, служителите на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Русе са задържали и другия организатор в Североизточна България - 55-годишният Х.С. от Добрич.

Вчера в ГДГП е получена информация, че нова група е преминала българо-турската граница и е била настанена в апартамент в Димитровград. Снощи гранични полицаи от РДГП - Елхово със съдействието на колегите им от районното управление са задържали четирима мъже в жилището. Мъжете са на възраст от 16 до 35 години, без документи за самоличност. За да бъдат преведени чужденците от Турция през България до други страни от ЕС, заедно с набавянето на фалшиви български документи, те са заплащали по 3000 евро на човек. На четиримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". Работата по случая продължава съвместно с прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5194 |28.10.2010 Задържаха българи за трафик на жени в Полша . 0| 5177 |27.10.2010 Спипаха 5-ма нашенци в Полша за трафик на жени . 2| 6378 |25.10.2010 Удариха "Лихварите" в Асеновградската циганска махала . 0| 4749 |21.10.2010 Разбиха група за трафик на хора в Бон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads