Реклама / Ads
8| 5167 |17.02.2012 НОВИНИ

Удариха престъпна група, извършвала данъчни престъпления

.
Мошениците регистрирали фирми, собственост на хора с нисък социален и икономически статус от градовете Видин и Монтана.
 

Служители на ГДБОП, ДАНС и НАП неутрализираха престъпна група, извършвала данъчни престъпления, съобщават от пресцентъра на МВР. Действията по разследването, ръководени от Софийска градска прокуратура, са извършени на територията на София, Видин и Монтана. Разследването е започнало още миналата година от служители на ГДБОП по постъпили материали от ДАНС за действия на престъпна група, избягвала дължими плащания в особено големи размери и получавала имотни облаги. В хода му били установени основните играчи в схемата - Е.П. на 36 години, криминално проявен с регистрации за водене на невярна счетоводна отчетност, измама с причинени вреди в особено големи размери, К.П. на 31 години, криминално проявен с регистрации за обсебване и лъжесвидетелстване и С.И. на 56 години, криминално проявен с регистрации за измама, разпространяване на неистински парични знаци, кражби, неоткриване на производство по несъстоятелност, използване на неистински документи.

Установено е, че тримата, с помощта на контролирани от тях дружества, действали на територията на София, Видин и Монтана. Те регистрирали фирми, собственост на хора с нисък социален и икономически статус от градовете Видин и Монтана, които давали съгласие и подписвали различни документи срещу заплащане. От името на тези фирми организаторите на престъпната група откривали банкови сметки и реализирали трансфер на финансови средства, които целят симулиране на реална стопанска дейност.

При предприетите претърсвания на 14 адреса – жилища и офиси, и на седем автомобила са намерени и иззети счетоводни, банкови и фирмени документи, печати, фискални устройства, компютърни конфигурации и пълномощни, които са съотносими към извършваното престъпление. Съдебно-счетоводна експертиза за три данъчни периода е установила нанесена щета от 15 дружества в размер на 8 милиона лева.  На този етап за срок от 24 часа са задържани Е.П., К.П., С.И. и техен съучастник, предстои извършването на допълнителни действия по разследването и повдигане на обвинения на задържаните.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5265 |13.02.2012 Удариха БГ трафиканти на бебета . 7| 7399 |12.02.2012 Русенските митничари удариха контрабандата на цигари . 17| 4928 |07.02.2012 Полицаи-част от престъпна група; точили Лукойл . 5| 5828 |15.01.2012 Удариха контрабандния внос на цигари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads