Реклама / Ads
1| 5558 |21.03.2011 НОВИНИ

Удариха резиденцията на Кадафи

.
"Обезглавиха" командването на либийската армия, съобщават агенциите поради факта, че една от сградите на резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи е напълно разрушена в резултат на ударите на международната коалиция.
 

Административна сграда, разположена в резидентския комплекс на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи
беше напълно разрушена от ракета, съобщава кореспондент на Франс прес от мястото на събитието. Сградата била на петдесетина метра от шатрата, в която полковник Кадафи приема важните си гости. Чуждестранни журналисти били отведени с автобус от властите до резиденцията, за да видят пораженията. Представител на коалиционните сили съобщи, че при удара е унищожен център за командване и контрол на войските на либийския лидер.

Резиденцията Баб ел Азизия се намира в южната част на либийската столица
. Снощи в района се чуха мощни експлозии, а над резиденцията се издигнаха кълба дим. Правителственият говорител Муса Ибрахим заяви, че това било "варварска бомбардировка, която е можела да засегне стотици цивилни, събрали се в резиденцията на Муамар Кадафи, на 400 м от ударената сграда".

На пресконференция във Вашингтон вицеадмирал Бил Гортни, директор на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ увери, че полковник Кадафи не е мишена на коалиционните удари. "Мога да гарантирам, че той не е в списъка на целите. Ние не се целим в неговата резиденция", заяви вицеадмиралът, цитиран от БТА. Според представител на коалиционните сили административната сграда в резидентския комплекс на Кадафи била унищожена, защото в нея се помещавал командно-контролен център на либийската армия.

Британски и френски военни самолети унищожиха и колона от танкове, бронетранспортьори и джипове на армията, движеща се към Бенгази. Бунтовниците в Бенгази са уверени, че за унищожаването на Кадафи ще са нужни "максимум 2 дни".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6122 |20.03.2011 Сл. Велков: Много политически лидери минаха през шатрата на Кадафи . 48| 5469 |19.03.2011 Първи военен удар срещу Кадафи! . 15| 5441 |16.03.2011 Проговори Дафинка, любимата на Кадафи-син . 14| 6948 |11.03.2011 Удариха група, проповядвала Джихад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads