Реклама / Ads
1| 4548 |25.11.2014 НОВИНИ

Ударно! 400 коли на МВР вече имат GPS системи за контрол

.
Веселин Вучков
В 400 коли на МВР вече са монтирани GPS системи за контрол, каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков на пресконференция. В средата на декември GPS системи ще има и в още 2500 полицейски автомобила.
 
Търси се възможност с гаранционния фонд за пътни осигуровки и парите в него, които се полагат на МВР, в близките три месеца да се монтират камери и системи за аудиозапис във всички 450 коли на „Пътна полиция”. Вече изградените системи за видеонаблюдение в градовете ще продължават да следят за спазване на сигналите на светофарите и отнемането на предимство на пешеходци.

Ще се осъществява спиране при поне два патрула, като действията на полицаите ще се заснемат с видеокамера. За целта на видими места в района на проверката, както и на автомобилите на „Пътна полиция” ще има табели, с които гражданите ще бъдат ясно информирани, че се извършва видеозаснемане. Местата за видеоконтрол ще са обявени на интернет страницата на съответната областна дирекция на МВР, поясни още Вучков.

Охранителните полицаи ще могат да спират коли само за обща проверка, като те ще могат да установяват самоличност на водач и намиращи се в автомобила пътници, проверка на регистрации, багаж и материали и вещества. Съответният дежурен център ще се уведомява винаги, когато служител на „Пътна полиция” спира кола, като той ще е длъжен да каже и на какво основание я спира.

Поставяме си срок от около два месеца – до средата на януари, когато ще имаме яснота как работи новият модел, къде са пропуските. Крайната цел е отстраняване на субективния фактор при пътния контрол. Той ще бъде изцяло елиминиран, ако мобилните камери отново започнат да работят, каза Веселин Вучков.

Ако гражданин констатира нарушения на новия модел, ще може да подаде сигнал на телефонна линия – 02/ 982 22 22 или в секция „Антикорупция” в сайта на МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4816 |24.11.2014 Кметът на Неделино вече е обвиняем . 0| 4851 |24.11.2014 Сърбия взела 6 пъти повече европари за наводненията от нас . 23| 5362 |23.11.2014 Кънев оптимист: Вече се усещала вълна на промяна . 1| 4393 |21.11.2014 Страхил Делийски: ПФ изиграха своята роля и като че ли вече не са толкова нужни на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads