Реклама / Ads
54| 21469 |05.05.2015 НОВИНИ

Ултра скандал! Доган праща Делян да заграби "Петрол"

.
Депутатът от ДПС Делян Пеевски иска една трета от "Петрол" АД. Това той заявил в личен разговор с председателя на УС на дружеството Гриша Ганчев. Заявил, че го изпраща лично "истинският морук" (чорбаджия, от тур.) на движението и държавата Ахмед Доган. Предложил да плати 15 млн долара и да си стиснат ръцете.
 
Ловешкият бизнесмен обаче категорично отказал и припомнил, че компанията струва около 300 млн евро, а това което се предлага е кражба. Заявил също, че няма да се поддаде на заплахи и натиск, от която и страна да идват те. Това научи Фрог нюз от свои източници.

Когато Доган научил за отказа се опитал да оправдае агресивността на Пеевски с думите: Ама момчето има разходи, трябва да плаща на много места кеш.

 

Преди месец Пеевски се появил с друга оферта. Тя включвала заграбването на "Петрол" от три субекта: единият известен бизнесмен, а другият - висш действащ политик. Бизнесменът станал и си тръгнал по средата на разговора, заявявайки, че не желае да участва в такъв разбойнически план. Увещанията и намеците, че отказът му може да има негативни последствия за него, не го спряли. Разговорът продължил по-късно в една от ловните резиденции в Северо-източна България, но и това не променило ситуацията.

 

"Петрол" трябва да работи и да си връща кредитите или компанията да бъде продадена на реалната й цена. Далаверата, предложена от Доган-Пеевски ще ощети страната и гражданите със стотици милиони, категорични са експерти.

 

Единият от мажоритарните собственици на КТБ Цветан Василев е подал сигнал до прокуратурата по казуса. Държавното обвинение обаче се задоволило да привика на разговор единствено главният свидетел срещу Василев - Бисер Лазов и адвокатът Александър Ангелов, известен повече като личният юрист на Пеевски. Неговото име е замеесно и в комбинациите около "Булгартабак", целящи да прикрият истинския собственик на холдинга. Според мнозина отново става дума за Пеевски.

 

Лазов пък напоследък се прочу с мащабните операции за милиони с фирми и имоти, които върши, докато свидетелства срещу своя бивш благодетел. Следствието и прокуратурата обаче се правят на разсеяни.

 

На 27 март 2015 г. Фрог нюз публикува "бял" и "черен" списък на фирмите и лицата, които имат общо с КТБ, спуснати на новоназначените синдици. Те дават насока кои фирми и хора да бъдат ударени и кои - пазени. Фирма "Петрол" бе посочена в "черния" списък и ето, че сценарият започва да се реализира. Срещу компанията започна и медийна атака в изданията на кръга #Кой.

 

Ако правителството наистина иска да защити интереса на българските граждани и бизнес, както декларира, трябва моментално да се намеси и да осуети всички опити за башибозушко разграбване на фирми, работили с КТБ и имащи кредити към нея. В момента същите набези се извършват и спрямо други големи фирми като Виваком, "Дунарит" и пр. Ако тези набези успеят държавата и българите ще бъдат ощетени с над 1,8 млрд лева, предупреждават експерти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10873 |27.04.2015 СКАНДАЛ! Националното следствие разпитва за делото „Гранити”, принудиха прокурора да се оттегли . 22| 11123 |23.04.2015 Агенти на ДС разпродават КТБ, и човек на Доган стана синдик . 14| 4726 |20.04.2015 Окончателно: 3,5 г. затвор за нападателя на Доган . 25| 20409 |20.04.2015 СКАНДАЛ!!! Деца на магистрати преписват на конкурс за прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads