Реклама / Ads
52| 5708 |12.04.2011 НОВИНИ

Дж. Уорлик: На хората у вас им е писнало!

.
Дж. Уорлик
Не е ролята на американския посланик да назовава конкретни имена, но на хората вече им е писнало правосъдието да не възтържествува. Тези, които вършат престъпления, трябва да отидат зад решетките, каза американският посланик.
 

Моето намерение не е било да засегна който и да било член на съдебната система или на правителството, обяви по БНТ посланикът на САЩ у нас Дж. Уорлик. Той не целял да обиди някого. Фактът, че съм генерирал дискусия, значи съм направил нещо полезно. Не е ролята на американския посланик да назовава конкретни имена, но на хората вече им е писнало правосъдието да не възтържествува. тези, които вършат престъпления, трябва да отидат зад решетките.

Промените се случват бавно, те не могат да станат за една нощ, каза още Уорлик, визирайки специално и пътните полицаи. Много хора са ми казвали, че пътни полицаи вземат подкуп. В моята страна такъв полицай би бил уволнен, каза Уорлик, според когото на наказание подлежат и даващите подкуп.

Това правителство е отбелязало голям напредък, но има още много какво да се свърши, защото трябва да има добра работа на прокуратурата. Ако се установи, че си виновен, дори и да имаш власт и пари, трябва да понесеш вината си, каза той.

Енергийните въпроси и в частност проектът за АЕЦ „Белене"
не трябва да се политизират. Важно е колко струва, дали гарантира енергийната независимост на страната и дали проектът е безопасен, каза посланикът. В края на месеца у нас идват представители на американската компания „Уестингхаус", които ще разговорят за ядрената енергетика.

Абсолютно открит посланик съм; това, което казвам пред вас, докладвам и във Вашингтон, съобщи Уорлик.

Няма черен списък
за определени хора в посолството за визите. Всеки случай се разглежда индивидуално и е възможно, ако веднъж е отказана виза, в следващ момент тя да бъде издадена. Това е работа на консулската служба на САЩ, аз не мога да давам визи, заключи посланикът на САЩ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7280 |08.04.2011 Сгурия от "Кремиковци" паникьоса хората в Елин Пелин . 28| 4950 |05.04.2011 Уорлик: В България има двоен стандарт в правосъдието . 10| 5146 |04.04.2011 Хората в Пиринско скочиха срещу екоесперти от ЕК . 11| 5239 |02.04.2011 Уорлик: Няма черни списъци, аз нямам власт да издавам визи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads