Реклама / Ads
20| 6764 |20.04.2012 НОВИНИ

Дж. Уорлик: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени

.
Джеймс Уорлик
Организираната престъпност и корупцията все още са проблем в България; цялата система трябва да заработи заедно, препоръча посланикът на САЩ и изрази надежда отново да е гост в български тв студиа.
 

Слуховете за моята смърт са силно преувеличени, така посланикът на САЩ Джеймс Уорлик коментира слуховете за това, че го отзовават от София. Аз много обичам България и ще направя всичко възможно да остана тук максимално дълго, за да съдействам, добави той и каза, че решенията за подобни рокади се взимат във Вашингтон.

Визите за българи ще паднат, но не мога да се ангажирам с прогноза за точното време, тъй като такива въпроси се решават от Конгреса, съобщи още Уорлик. Не само България, много държави искат да бъдат включени в програмата за безвизов режим на САЩ. Най-големият проблем пред перспективата това да се случи е притеснението на Вашингтон за граничната сигурност, обясни посланикът.

Организираната престъпност и корупцията все още са проблем в България, каза още Уорлик, но напомни, че и Рим не бил изграден за един ден. Цялата система трябва да работи заедно, а това, че едва един от десет българи има доверие в системата, е показателно. Най-важното е тези, които са извършили престъпления, да отидат зад решетките след справедлив процес.

САЩ имат много различна предистория от България, в САЩ продължават дебатите за контрола на оръжията. В България тази тема също трябва да бъде подложена на обществена дискусия, защото е важно да се уточни, когато едно семейство е застрашено, какви мерки може да предприеме, за да се защити. Във всяка една страна такива неща се случват, гаранции няма, но има ли престъпления, виновните трябва да се изправят пред съда и наказвани.

Очаквам с нетърпение отново да ви гостувам, завърши накрая Уорлик.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6600 |07.04.2012 Уорлик: Никоя страна не трябва да е зависима от един вид енергия или източник . 13| 5601 |06.02.2012 Уорлик: Няма да ви натискаме за шистовия газ . 97| 5299 |18.01.2012 Уорлик: Противниците на шистовия газ имат интерес от скъпи горива в България . 14| 6274 |12.01.2012 Ц. Цачева: Няма как Любо Къдравия да почука на моята врата в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads