Реклама / Ads
27| 5672 |25.07.2012 НОВИНИ

Уорлик: Всеки българин е отговорен в борбата с тероризма; подавайте сигнали!

.
Джеймс Уорлик
Никой не иска да живее в страна, където полицията е след всяка негова крачка, но е важна и сигурността по летищата, гарите и пристанищата, обясни посланикът на САЩ.
 

Докладът на ЕК за напредъка на България може да се разглежда като една пътна карта, коментира по БТВ посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. В него имало критики, но имало и воля от страна на управляващите да се справят.

Той коментира още, че скокът на тока не бива да се обвързва с чуждестранните инвеститори, а с факта, че токът си бил скъп. Имало американски компании, инвестирали милиони долари, но те не би трябвало да бъдат обвинявани за високите цени на тока. Те идвали у нас, за да работят отговорно и съвмество с българските власти.

Терористичният акт от 18 юли е шок и изненада за българските граждани, коментира още Уорлик, според когото все още било твърде рано да се стига до изводи и заключения, преди всички факти около трагичния бомбен атентат да са налице. Експертите са категорични, че терористичният акт не е можел да се предотврати, напомни той и каза, че на този етап трябва да се продължи с разследването. Възможно е да има пълна сигурност и същевременно да се защитават всички права и свободи на гражданите. Никой не иска да живее в страна, където полицията е след всяка негова крачка, но е важна и сигурността по летищата, гарите и пристанищата, каза още Уорлик.

Борбата срещу тероризма е и отговорност на всеки български гражданин - ако видите нещо подозрително в кино, на гари, подавайте сигнали, призова Уорлик.

Никой не иска да има война с Иран, иска се Иран да спазва международните ангажименти. Близкият Изток си е достатъчно опасен и сега и там има достатъчно насилие. Не мисля, че трябва да се вини някой на този етап, а да се установят всички факти и се надявам, че извършителите на атентата в Сарафово, ще бъдат идентифицирани, коментира Уорлик.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 11070 |22.07.2012 Без управници на погребението на загиналия българин в атентата . 72| 7265 |19.07.2012 А. Атанасов: Пробити сме; всеки може да прави каквото си иска у нас . 13| 6929 |19.07.2012 Жертвите на атентата са седем; има и българин . 32| 5841 |16.07.2012 Ексминистър Тачева: Всеки иска да контролира ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads