Реклама / Ads
19| 4756 |04.02.2010 НОВИНИ

Управлението се превръща в антикризисен PR, смята Станишев

.
Сергей Станишев критикува политиката на управляващите Източник: Вяра Йовева
Правителството не показва писмо от ЕК, в което съществува заплаха за спиране на програмата за селските райони с възможни щети за около 3 млрд. лева, а акцентира върху писмото за заменките, но в него не се говори за санкции, заяви в парламента председателят на БСП Сергей Станишев.
 

Станишев специално подчерта, че начинът на управление на това правителство все повече се превръща в антикризисен PR и се стреми да замъгли вниманието на хората от всекидневните проблеми.„За случая е налице типично българска, балканска история – някои заради някакви интереси пишат доноси за България и ЕК започва да проверява. Следва втори донос, на който трябва да отговори правителството“, така Сергей Станишев коментира скандала около заменките.

Бившият премиер специално подчерта, че когато България е приета в ЕС, у нас е имало действащо законодателство, засягащо замените на земи от горския фонд и че никога не е поставян въпросът, че то противоречи на европейските принципи. По същество, тези замени са суапова сделка, което не представлява държавна помощ, а промените на предназначението на земите е в правомощията на местната власт.

Сергей Станишев разсея спекулациите, че председателя на младежкото обединение Николай Черкезов е представител на "Монсанто" за България. Той представи пред медиите младия лидер и заяви, че става въпрос за дублиране на името.

След второ питане от страна на депутатите от Коалиция за България Петър Курумбашев и Корнелия Нинова направено през вчерашния ден, относно потенциален конфликт на интереси по повод на пътуването на министър Божидар Нанев и председателя на комисията по здравеопазване Лъчезар Иванов, председателят на парламента е отговорил по същия начин, както и преди, че според правилника на НС връща въпроса заради несъответствия с изискванията на този правилник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4857 |26.06.2009 „Подкрепа” събира в София недоволните от управлението . 18| 4621 |12.06.2009 Б. Димитров: БСП се превръща в етническа фракция на ДПС . 10| 4523 |09.06.2009 Жълтите: От НДСВ ще зависи управлението на страната . 42| 5471 |11.04.2009 РЗС: Станишев се превръща в адвокат на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads